Уряд проФФесіоналів плавно підводить україців до солодкої кризи

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 31.05.2011 16:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14176

Наступного року через нестабільну підтримку цукрової галузі Україна матиме проблеми з цукром і цукровим буряком, вважає президент Українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса.

"Сільгоспвиробники звикли до того, що держава або зовсім не підтримує виробництво цукрового буряка, або підтримує з великим запізненням. Я думаю, що аграрії у свої фінансові результати не включали дотації від держави, тому страшного нічого не трапиться", - зазначив експерт.

Ліссітса зауважив, що минулого року в Україні були проблеми з виробництвом цукрового буряка, тому держава обіцяла цього року підтримати його виробництво.

"Тепер посеред сезону ми міняємо правила гри і кажемо, що підтримувати не будемо цукрову галузь. Звісно, що це негативний месидж. Це означає, що наступного року Україна матиме проблеми з цукром і цукровим буряком, бо дуже багато господарств відмовиться від посіву коренеплодів. А це, знову ж таки, великі проблеми для ринку", - вважає президент УКАБ.

Експерт підкреслив, що тут має бути чітка політика держави: або вона підтримує цукрову галузь, або взагалі не підтримує. Це дасть змогу виробникам будувати чіткі плани та розрахунки.

Нагадаємо, міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк сказав, що цього року уряд не буде фінансово підтримувати цукрову галузь.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.