Бюрократична цензура і Євро-2012

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.06.2011 09:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14181

ДП «Дирекція з будівництва об’єктів до ЄВРО 2012 у м. Львові» висуває журналістам дивні умови акредитації, при чому у документі ДП називає себе... «Замовником».

Згідно з документом, опуюлікованим на офіційному сайті ДП «Дирекція з будівництва об'єктів до ЄВРО 2012 у м. Львові», журналісти які направляються редакціями для вісвітлення будівництва об'єктів мають пройти специфічну процедуру акредитації.

Окрім традиційного листа від керівництва редакції, який має бути на фірмовому бланку і скріплений печаткою. До речі, згідно з чинним законодавством, для інтернет-видань необов'язкова реєстрація юридичної особи, відтак, очевидно, що ДП у такий спосіб вже відсікає певну категорію журналістів.

Але, не це викликає найбільший подив. Виявляється для простої процедури акредитації ще й потрібні «копії відповідних документів, що підтверджують професійний фах», тобто диплому. Що правда, не уточнюється якого: будівельного чи журналістського. І у зв'язку з вживанням керівництвом ДП слова «Замовник», виникає підозра, що журналістів не акредитують, а беруть на роботу.

Але далі - ще більше. Від акредитованих у такий дивний спосіб журналістів, керівництво ДП вимагає обов'язкового надання на їхню адресу копії публікації. При чому, вказується конкретний термін - не пізніше п'яти днів. Інакше - акредитація припиняється.

Очевидно, у ДП не в курсі, що коли ставити матеріал чи не ставити взагалі і в якому обсязі вирішує не журналіст, а редактор.

А може, окрім цензури керівництво ДП планує "приплачувати" журналістам за "правильні" статті і поточну інформацію?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.