Астрономи виявили галактику, схожу на Чумацький Шлях

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 1.06.2011 22:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14195

Астрономи оприлюднили знімок галактики, дуже схожої на Чумацький Шлях. Хоча “брат” вдвічі більший, він має таку ж спіральну будову.

Астрономи опублікували те, що вони називають найкращим фотознімком галактики NGC 6744 - її описують як "рідного брата" Чумацького Шляху.

Знімок зробили за допомогою телескопу Європейської Південної обсерваторії в Чилі. Галактика розташована у сузір'ї Павича - за 30 мільйонів світлових років від Землі.

Хоча вона майже вдвічі більша за розмірами, NGC 6744 має такі ж чітко виражені спіральні рукави і сконцентровану центральну частину, як і Чумацький Шлях.

Вона навіть має невелику галактику-супутника, яку видно в правому нижньому кутку зображення. Аналогічних сусідів - Магелланові хмари - має і Чумацький Шлях, до якого входить Сонячна система.

Раніше астрономи також виявили "другу Землю" - планету, яка найбільш нагадує нашу. Вчені припускають, що на її поверхні може бути вода в рідкому вигляді, яка є основою для життя у відомих людству формах.

Згідно з результатами моделювання, планета може бути або скелястою, або ж вкритою океанами. Вона так само обертається навколо свого сонця. Температура повітря на тій планеті - від нуля до сорока градусів за Цельсієм.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.