У Миколаєві податкова міліція безкарно гамселить журналістів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 1.06.2011 22:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14196

У Миколаєві співробітники податкової міліції 31 травня напали на трьох журналістів, намагаючись силою відібрати у них фотокамери.

Як розповів головний редактор сайту «Новости-N» Анатолій Онуфрійчук, це сталося під час виконання редакційного завдання у міському відділі податкової міліції, куди доставили для допиту кількох миколаївських підприємців. Туди були відправлені двоє журналістів Олександр Влащенко та Наталія Барбарош. Вони повідомили, що до затриманих не пропускали ні адвокатів, ні родичів, ні навіть працівників швидкої допомоги.

За словами Онуфрійчука, коли журналісти почали знімати спроби адвоката підприємця Максима Шепеля прорватися через конвой до свого підзахисного, то співробітник податкової міліції, який охороняв вхід, викрутив руки кореспонденту Олександру Влащенку, грубо зірвав із його шиї фотоапарат і поніс його в закриту частину приміщення.

Після повідомлення про напад на журналістів «Новостей-N» до податкової приїхав кореспондент сайту «Преступности.НЕТ» Артем Дибленко, який теж почав знімати на фотокамеру що відбувається в будівлі податкової.

Однак, за його словами, в нього почали відбирати фотоапарат. Коли журналіст чинив опір, то на нього навалилося четверо співробітників податкової, затягли в закриту частину приміщення, повалили на підлогу і почали бити, вимагаючи віддати апаратуру. Після появи з глибини приміщення ще одного співробітника податкової журналіста відпустили.

Керівник Управління податкової міліції в Миколаївській області Володимир Пахомов заявив кореспонденту «Преступности.НЕТ», що в інцидентах із журналістами брали участь не його підлеглі. За інформацією сайту, нібито це були податківці, які приїхали з Києва.

Онуфрійчук повідомив, що журналісти «Новостей-N» подали заяви в Миколаївське міське управління прокуратури за фактом перешкоджання професійній журналістській діяльності (стаття 171 Кримінального кодексу України).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.