Росія заборонила імпорт європейських овочів

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 2.06.2011 11:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14200

У зв’язку з поширенням у низці країн ЄС небезпечної кишкової інфекції Росія відмовилася імпортувати овочі з Європейського Союзу. Заборона почала діяти з ранку другого червня.

Досі до Росії заборонялося ввозити овочі тільки з Німеччини та Іспанії. Така заборона діяла від 30 травня. Тепер відповідні російські служби поширили заборону на всі країни ЄС. «Свіжі овочі, вироблені в цих країнах, вилучатимуться з обігу на всій території Росії», - заявив головний санітарний лікар Російської Федерації Геннадій Онищенко.

Аби повністю задовольнити потреби населення, Росія змушена імпортувати продукти харчування з Європейського Союзу. На тлі заборони імпорту російські експерти тепер вимагають посилити виробництво овочів у власній країні.

Іспанські огірки реабілітували

Тим часом після проведення нових експертиз у Німеччині й Іспанії ЄС зняв застереження на європейському рівні стосовно вживання іспанських огірків. Про це в середу ввечері повідомили в Європейській комісії в Брюсселі. Останні тести продемонстрували, що збудник, яким були заражені іспанські огірки, не був причиною спалаху кишкових захворювань у Німеччині й інших країнах ЄС.

Іспанія пригрозила вдатися до юридичних кроків у зв'язку із застереженнями супроти її продукції, що раніше надійшли з Гамбурга. За підрахунками іспанського Союзу виробників овочів і фруктів, через негативні заголовки в пресі іспанські фермери щотижня тепер втрачають близько 200 мільйонів євро.

Гарячковий пошук джерела інфекції

У Німеччині ж триває гарячковий пошук джерела збудника гострої кишкової інфекції. Поки що експерти не можуть похвалитися успіхом. Досі нема жодної конкретної інформації, сказав у Берліні президент Інституту імені Роберта Коха Райнгард Бурґер. Він наголосив, що в Німеччині й надалі діє застереження від вживання в їжу сирих огірків, томатів і зеленого салату.

Кількість інфікованих пацієнтів і пацієнтів з підозрою на зараження ентерогеморрагічною кишковою паличкою зросла в Німеччині в середу майже на 500 осіб і сягнула 2000 випадків. За даними Інституту імені Роберта Коха, у щонайменше 470 пацієнтів розвинулися особливо тяжкі ускладнення. Кількість смертельних випадків зросла до 16.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.