ГПУ потай ексгумувала тіло В’ячеслава Чорновола

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 2.06.2011 14:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14205

Народний депутат Тарас Чорновіл заявив, що сьогодні, 2 червня, вночі представники Генпрокуратури таємно від родичів і без їхньої згоди провели ексгумацію тіла колишнього лідера Народного Руху України, його батька В’ячеслава Чорновола.

Про це він сказав у коментарі Главкому.

"Я сам маю досить поверхневу інформацію. Можу лише підтвердити, що ексгумацію вночі таки провели. Ще давно я давав згоду на ексгумацію, і я її підтверджував. Але я очікував виконання мінімум двох речей. По-перше, що не будуть робитися попередні заяви з цього приводу керівництвом Генпрокуратури. Але Віктор Пшонка про це розповів на телебаченні. Це було не коректним, адже попередньо він обіцяв, що такого не буде ", - заявив Чорновіл.

По-друге, як зазначив Чорновіл, Генпрокурор обіцяв наперед повідомити його про те, коли буде відбуватися ексгумація.

"Мене повинні були запросити, щоб я повністю був у курсі процесуальних дій і дав пропозиції щодо складу групи медичних експертів. А вийшло так, що я дізнався про ексгумацію постфактум, майже випадково. Сестра батька - Валентина, прийшла на кладовище, і побачила, що вже була здійснена ексгумація. Такі речі й таким способом робити не можна ", - заявив Тарас Чорновіл Главкому.

Він також зазначив, що слідчі також повинні були отримати згоду інших родичів, але цього не зробили. "Думаю, все зроблено з ігноруванням принципів моралі. Я не був проти ексгумації, але наполягав, що є інші родичі, і вони повинні дати згоду: дружина батька - Атена, його сестра - Валентина. З ними треба було все узгодити, а цього не зробили ", - вважає Тарас Чорновіл.

Водночас, він висловив сумнів, що слідство прагне знайти правду в цій справі, а не закрити його заради галочки.

"Я боюся, щоб не відбулися юридичні маніпуляції. Щоб ексгумацію не використовували для швидкого закриття кримінальної справи. Я наполягаю на тому, що ексгумація, можливо й потрібна, але вона не повинна бути головною. Вона лише повинна заповнити вакуум слідства. Але основні питання пов'язані з іншим: допитами, слідчими діями, плівкою Марчука та іншими моментами. Якщо ексгумацію зробили для галочки, то це елементарне тупе хамство ", - вважає син екс-голови Руху.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.