СБУ заарештувала Сандея Аделаджу

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 2.06.2011 15:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14207

Відразу дві бригади спецпідрозділів СБУ провели затримання Сандея Аделаджі. Аделаджа і два його нещодавно найнятих охоронця виходили з автомобіля.

Опору ні охорона, ні сам Сандей Аделаджа не чинили. Арешт Аделаджі відбувався поблизу Південного Моста, на парковці Торгового Центру "Материк".

Такою інформацією діляться свідки інциденту з кореспондентом Інформаційного Агентства Експресінформ, пише weekly.ua.

Зазначимо, що Сандей Аделаджа, пастор "Посольства Божого", згідно з попередніми оцінками слідства зумів привласнити незаконним шляхом майно на 169 мільйонів гривень, а також грошові кошти в розмірі 33 мільйони гривень.

Як зазначалося раніше, справу на Аделаджу заводили ще в 2008 році. Він знаходиться на підписці про невиїзд. Це було зроблено в рамках розслідування справи про шахрайство компанії King's Capital.

Звинувачення проти Аделаджі поки що не пред'явлено і він проходить свідком, повідомляв раніше заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Віктор Ільчук.

"Відносно нього порушено кримінальну справу за шахрайство і обрано підписку про невиїзд", - сказав він, додавши при цьому, що відповідні процесуальні дії були проведені слідчим 10 днів тому, проте в даний час пасторові обвинувачення не пред'явлено, і "він поки залишається свідком" .

Арешт Аделаджі відбувався поблизу Південного Моста, на парковці Торгового Центру "Материк". Знаковим і курйозним є те, що джип, з якого Сандей виходив при затриманні також конфісковано, і як виявилося записаний на самого пастора. Раніше Аделаджа повідомляв, що джип, як і всі його транспортні засоби - власність церкви.

"Адже церква не може собі дозволити, щоб пастори жили впроголодь і виглядали як жебраки. Бути пастором - це робота, вона займає купу сил, енергії", - говорив Аделаджа.

Нагадаємо, скандал навколо King's Capital спалахнув наприкінці жовтня 2008 року. У Києві та регіонах існувала розгалужена система філіалів "КК", які відкривалися виключно при церкві пастора Аделаджі "Посольство Боже".

На відеозаписах, що потрапили в розпорядження слідства, видно, як сам духовний лідер Аделаджа настійно рекомендує пастві закладати свої квартири і нести гроші в "КК". У результаті вкладники втратили більше 100 тисяч гривень, ошукані були тисячі людей.

Сам Аделаджа провину не визнає. Він каже, що чужих грошей не брав, все, що має, належить церкві, а сам він заробляє написанням книг.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.