Селянина, якого недострелив крутий суддя, засудили на два роки

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 2.06.2011 17:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14209

Мешканець Черкаської області Олександр Куча, в якого минулого року стріляв столичний суддя Євген Вовк, отримав два роки обмеження волі умовно.

Самого ж суддю, який випустив у селянина п’ять куль з пістолета "Макаров", визнали потерпілою стороною.

Тракториста оголосили винним у нападі на суддю, а використання вогнепальної зброї Вовком визнали правомірним самозахистом.

"Призначити Олександру Кучі покарання за ч.2 ст.296 КК України - два роки обмеження волі. Згідно ст.75 КК України, вирок в частині обмеження волі, вирок не приводити до виконання, звільнивши його від відбування покарання в основній частині з випробуванням. Встановивши термін - 2 роки", - оголосив суддя Канівського міськрайонного суду Володимир Дубинець.

Крім того, таке ж покарання отримав й інший селянин Володимир Лисенко, який допомагав Кучі у результаті стрілянини.

Коментуючи рішення суду, Куча заявив: "Протів власті, короче, не попреш ніяк. Що хотять - те роблять. Свободно можна видавать оружиє. Хай стріляють, хай собі отдихають. Воно, навєрно, так і єсть, і так і буде. Поки за них не візьмуться нормально, нормальна власть. По другому - ніяк".

У тілі хлопця досі залишається куля, яку лікарі не виймають через загрозу параліча.

Нагадаємо, минулого року у селі Бобриця на Черкащині у результаті сварки у барі, що переросла у бійку, суддя Дарницького райсуду Києва Євген Вовк кілька разів вистрілив у місцевого мешканця з пістолета "Макаров".

Селянина привезли до лікарні з трьома кулями в тілі. Водночас слідство одразу визнало Вовка потерпілим, а Кучу звинуватило в нападі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.