УНП закликає Президента ліквідовувати комуністичну символіку

Автор/джерело -  © “Велика Епоха”



Дата публiкацiї - 12.11.2006 19:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1421

Українська народна партія (УНП) запропонувала Президентові Віктору Ющенку видати Указ “Про ліквідацію символів тоталітарного режиму на території України”.

У своєму звернені до Президента представники УНП відзначили, що це питання неодноразово розглядалося на минулих скликаннях Верховної Ради, але постійно відхилялося завдяки зусиллям фракції комуністів.

У звернені УНП сказано: "Україна має свій Герб, Прапор, Гімн і Конституцію – невід'ємні атрибути незалежної держави. Із забуття були повернені особистості прославлених українців. Їхніми іменами називають вулиці й площі, їм ставлять пам'ятники. У той самий час у багатьох містах і селах України на фасадах будівель ще "майорять" символи тоталітарного режиму, а серед назв вулиць зберігаються імена катів українського народу".

Існуючий Указ Президента про ліквідацію комуністичної символіки при реконструкції будівель №79/2001 від 09.02.2001 р., на думку членів УНП, не може вирішити цю проблему. Оскільки в цьому Указі не передбачається обов'язкова ліквідація символів тоталітарного режиму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.