Тимошенко знову впіймала ГПУ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.06.2011 20:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14211

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що Генеральна прокуратура відмовила їй у можливості здійснити робочий візит до Брюсселю (Бельгія) для участі у саміті Європейської народної партії, який відбудеться 23 червня.

"Сьогодні слідчий сказав, що мені не надано дозвіл на поїздку до Брюсселю. Тобто три дні пройшло, але дозвіл вони не дали", - заявила сьогодні Тимошенко після відвідування Генеральної прокуратури.

Лідер партії "Батьківщина" заявила про намір подати повторне клопотання для отримання дозволу здійснити поїздку до Бельгії.

"Я думаю, що ми в наступний раз через декілька днів ще раз повторимо нашу вимогу, ще раз повторимо всі документи для того, щоб вони ще раз їх розглянули протягом трьох діб, подумали ретельно, скільки вони можуть вже псувати імідж України, скільки вони можуть принижувати свій власний імідж як імідж влади в Україні. І тому ми будемо повторювати свій запит на поїдку до Брюсселю", - додала вона.

У відповідь на ці заяви, прес-слуюба ГПУ розповсюдила наступне повідомлення:"Сьогодні, 2 червня 2011 року Юлія Тимошенко в черговий раз повідомила засобам масової інформації та суспільству неправдиву інформацію про те, що мною, слідчим у справі Олександром Нечвоглодом, відмовлено їй у відвідуванні Брюсселю у період з 22 по 25 червня цього року. Відповідально заявляю, що Юлії Тимошенко повідомлено, що питання про надання їй дозволу буде вирішено відповідно до вимог діючого законодавства напередодні виїзду".

натомість захисник лідера партії "Батьківщина" Сергій Власенко заявляє, що Генеральна прокуратура України вчергове вдалася до відвертої неправди, свідомо перекрутивши слова Юлії Тимошенко про ненадання їй дозволу виїхати в Брюссель на саміт Європейської народної партії. Про це заявив Сергій Власенко у відповідь на заяву прес-служби ГПУ.

Він нагадав, що стаття 129 Кримінально-процесуального кодексу України зобов’язує слідчого вирішити питання, порушені у клопотанні звинуваченого та її захисту, протягом 3 діб.

"Ми подали клопотання про виїзд у Брюссель 25 травня – з копіями запрошень, а 27 травня – вже з оригіналами. Триденний термін уже вийшов. Замість того, щоб виконати вимоги ст. 129 КПК, слідчий переніс вирішення цього питання "на колись". Це пряме порушення закону", - стверджує Сергій Власенко.

Він запропонував прес-службі ГПУ та особисто слідчому Нечвоглоду уважно переслухати чи перечитати інформацію, яку Тимошенко повідомила журналістам на виході з Генпрокуратури, і спробувати знайти в ній хоч одне слово, яке не відповідає дійсності.

"Так, як передбачається законом, слідчий протягом трьох днів повинен був дати відповідь: чи відпускають вони мене до Брюсселю на саміт лідерів європейських країн в рамках зустрічі Європейської народної партії, в рамках саміту Європейської народної партії. Але сьогодні він сказав, що мені не дано дозвіл на поїздку до Брюсселю. Тобто три дні пройшло, але дозвіл вони не дали", - дослівно сказала Тимошенко ЗМІ.

"Прокуратура знову свідомо бреше. Приклад показав особисто Генеральний прокурор Віктор Пшонка минулої п’ятниці в ефірі телеканалу "Інтер", далі це підхопив його перший заступник Ренат Кузьмін на трибуні Верховної Ради, а тепер і прес-служба ГПУ разом з Нечвоглодом дозволяють собі махінації і махлювання", - заявив захисник Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.