Прокуратура пояснила, чому намагалася приховати ексгумацію Чорновола

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 3.06.2011 11:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14215

Відсутність родичів лідера Народного Руху України В´ячеслава Чорновола під час ексгумації його тіла не вплинула на законність цієї процесуальної дії, підкреслює прокурор Києва Анатолій Мельник

"Проведення ексгумації детально фіксувалося на відео і проводилася фотозйомка. Відсутність близьких родичів ніяк не вплинула на законність", - сказав А. Мельник у п´ятницю на прес-конференції в Києві.

Він підкреслив, що у проведенні цієї слідчої дії "ніякої таємниці не було".

Мельник нагадав, що слідство отримало письмовий дозвіл від синів В. Чорновола Тараса і Андрія на ексгумацію тіла їх батька і синів повідомляли про час проведення даної процедури.

За словами прокурора, Чорновіл відмовився бути присутнім на ексгумації, а Чорноволу не вдалося додзвонитися. "Протягом двох днів не вдалося зв´язатися з Тарасом", - сказав Мельник.

При цьому він акцентував увагу, що присутність родичів при процедурі ексгумації не є обов´язковою.

Мельник вважає, що в результаті повторної комісійної судово-медичної експертизи буде можливо встановити причину смерті колишнього лідера партії "Народний Рух України" В´ячеслава Чорновола

"Що стосується можливості встановлення причини смерті і наявності тілесних ушкоджень на тілі Чорновола, то я думаю, що сьогодні медицина сучасна, і я думаю, що це можливо (встановити)", - повідомив Мельник.

При цьому він додав, що на це питання все-таки повинні відповісти експерти.

За словами Мельника, тіло Чорновола зараз знаходиться в морзі в Києві.

Як повідомлялося раніше, вночі 2 червня представники Генпрокуратури таємно від родичів і без їх згоди провели ексгумацію тіла колишнього лідера Народного Руху України В´ячеслава Чорновола.

Мельник пояснив, що при даній процедурі труп виймається з могили в присутності слідчого, судово-медичного експерта, а також понятих.

Прокурор зазначив, що ексгумація тіла В´ячеслава Чорновола була проведена в четвер, 2 червня, після 5.00 ранку в присутності таких людей, а також представників Центрального апарату СБУ, представників адміністрації Байкового кладовища, а також співробітників міської міліції, які забезпечували правопорядок.

Мельник повідомив, що в четвер близько 15.00 він зустрічався з Чорноволом і повідомив йому обставини ексгумації тіла його батька.

"З боку Тараса В´ячеславовича зауважень і претензій до органів прокуратури не було", - запевнив прокурор Києва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.