Суд заборонив журналістам турбувати гаранта

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 4.06.2011 21:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14226

Київський окружний адміністративний суд заборонив заплановану на 6 червня акцію руху “Стоп цензурі” біля резиденції президента в Межигір’ї.

Як повідомляє "Українська правда", таким чином суд підтримав позов сільського голови Нових Петрівців Родіона Старенького.

"Суд постановляє – позов задовольнити і обмежити право на проведення мирних зібрань біля в'їзду до президентської резиденції…", - виголосила своє рішення головуюча на процесі суддя Ганна Панова.

Своє рішення суддя аргументувала тим, що при подачі заявки "було порушено принцип завчасного сповіщення". Крім того, за її словами, "суд бере до уваги гарантоване людині право на відпочинок".

"Існує реальна небезпека порушення громадського порядку", - сказала Панова.

Пізніше в інтерв’ю журналістам голова сільради Нових Петрівців Родіон Старенький сказав, що підтримує рішення судді. "Це не зовсім підходяще місце для проведення акції. Це приватний сектор, а люди їдуть на роботу", - зазначив Старенький.

У понеділок журналісти збиралися провести мирну акцію біля президентської резиденції на річницю невиконання обіцянки Віктора Януковича зняти корупційні підозри щодо резиденції та продемонструвати свої володіння.

Повідомлення про акцію було зроблено до Новопетрівської сільради у п’ятницю. Однак у суботу стало відомо, що Новопетрівська сільрада подала позов на організаторів акції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.