У Львові вбито директора великої компанії

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 14.11.2006 16:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1423

У Львові – нове резонансне вбивство. Розстріляли директора скло-дзеркального заводу «Галімпекс» Богдана Дацка.

Власник і генеральний директор ТзОВ «Галімпекс-Склодзеркальний завод» Богдан Дацко на початку 90-х першим на заході України приватизував підприємство. Сьогодні його завод утримує 35% європейського ринку ялинкових прикрас

Як повідомили у ЦГЗ УМВСУ у Львівській області, вбивство сталося близько 9-ї ранку на вулиці Балабана, де розміщений завод – Дацко їхав на роботу автомобілем і неподалік прохідної в автомобіль почали стріляти.

Щойно “Мерседес” Дацка зупинився біля воріт, убивця підійшов впритул до дверей авто і вистрелив з пістолета. Кілька куль розбили скло і щонайменше дві влучили у жертву.

Підприємець помер одразу. Його водій лишився неушкодженим. Разом з іншими свідками він дає свідчення, щоб скласти фоторобот підозрюваного.

Компанія «Галімпекс» є досить великою, - вона займається виробництвом ялинкових іграшок і переважно експортує свою продукцію за кордон. Це четверте підприємство у світі за їхнім асортиментом, якістю та дизайном. 90 відсотків продукції йде на експорт.

Компанія є одним з найбільших платників податків у Львівській області і, зокрема, мала одне з найбільших в області відшкодувань ПДВ.

Також, як стало відомо, кілька тижнів тому у місті Городок Львівської області згорів цех «Галімпексу». Цей цех був придбаний компанією раніше, бо тих потужностей, що знаходяться неподалік центру Львова, було замало.

На Львівщині розстріляли умови для чесного бізнесу

Комітет підприємців Львівщини обурений і шокований нахабним вбивством успішного львівського підприємця Богдана Дацка, про це йдеться у заяві КПЛ.

«Кулі, які позбавили життя Богдана Дацка, не тільки відібрали у сім’ї чоловіка і батька, але й розстріляли сприятливий для чесного бізнесу інвестиційний клімат» - зазначено у заяві, повідомляє «Львівський портал».

У заяві зазначено, що «ні вбивство С.Сенчука, ні замах на Федишина не розслідувані до кінця. Таким чином правоохоронні органи та влада або не можуть, або не хочуть, або зацікавлені у не розслідуванні справ проти підприємців».

«Комітет підприємців Львівщини занепокоєний тим, що мотивом для такої хвилі насилля може бути намагання погіршити інвестиційний клімат, створити сприятливе середовище для рейдерства, силових захоплень підприємств та загнати чесний бізнес назад у тіньову економіку, де переваги має не якість бізнесу, а наявність сили і корупційних зв’язків – підкреслюють автори заяви.

У заяві зазначено, що за відсутності жорсткої відповідальності представників виконавчої влади, правоохоронців та чесних судових рішень бізнес буде змушений шукати ефективних позаправових методів захисту.

«Чи не означає це, що весь привабливий місцевий бізнес, який ще не прибрали до рук східноукраїнські та столичні фінансово-промислові групи, змушений наймати собі охоронців?» - ставлять риторичне запитання автори заяви.

За матеріалами інтернет-видань


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.