Азаров пропонує подальше загвинчування цін на пальне

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 6.06.2011 14:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14233

Український уряд пропонує Верховній Раді з 2012 року підвищити акциз на бензини моторні на 50%, або на 66 євро / тонна порівняно чинною ставкою акцизу (132 євро / тонна) до 198 євро за тонну.

Про це йдеться в законопроекті № 8630 від 3 червня, яким пропонується внести відповідні зміни до Податкового кодексу.

Відповідно до Податкового кодексу, Кабмін щорічно до 1 червня має вносити до Верховної Ради проект закону про внесення змін до Податкового кодексу щодо ставок оподаткування з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції.

Нагадаємо, що 7 квітня Верховна Рада підтримала в цілому законопроект про зниження акцизу на бензин на 50 євро за тонну, на дизельне паливо - на 20-30 євро за тонну. 15 квітня Президент України Віктор Янукович затвердив зміни в Податковому кодексі щодо зниження ставки акцизного податку на бензин, які набули чинності 20 квітня.

Раніше міністерство енергетики та вугільної промисловості для стабілізації цін на нафтопродукти наприкінці березня розробило два законопроекти: щодо значного зниження акцизу на світлі нафтопродукти; до 1 січня 2012 року скасувати ПДВ на операції із ввезення сирої нафти на територію країни.

Перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський повідомив, що в результаті затвердження цього рішення Верховною Радою ціни на бензин повинні знизитися приблизно на 50 копійок на літрі.

Раніше повідомлялося, що, на думку експертів, на сьогоднішній день ціна бензину в Україні має становити сім гривень за літр. Проте деякі учасники ринку вважають, що справедлива ціна на бензин А-95 у роздробі - 10,5 грн за літр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.