Місцева влада у паніці - народ хоче земельного референдуму

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.06.2011 12:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14243

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко зауважив, що «місцева влада панічно боїться і земельного референдуму, і його ініціаторів».

Томенко повідомив, що в різних регіонах країни проводяться збори ініціативних груп стосовно проведення референдуму щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Він зазначив, що опозиція загалом і «Батьківщина» зокрема неодноразово наголошували на своєму негативному ставленні до дозволу продажу землі та виступили з ініціативою проведення відповідного референдуму, повідомила прес-служба віце-спікера.

Томенко нагадав, що згідно всеукраїнського опитування, яке в травні провело «Українське демократичне коло» на замовлення Інституту політики, більшість громадян (69,8%) підтримує проведення Всеукраїнського референдуму щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. При цьому переважна більшість (77,8%) на Всеукраїнському референдумі щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення проголосувала б за продовження заборони на продаж сільськогосподарської землі. За дозвіл продажу проголосували б лише 12,6% опитаних. Томенко також відмітив, що незгода українців на продаж землі сьогодні є абсолютно об’єднуючим фактором у всіх регіонах України.

Водночас, за словами віце-спікера, влада, розуміючи, що абсолютна більшість громадян проти продажу землі, діє так, як у свій час діяли відповідні підрозділи НКВД та КДБ. Він зазначив, що, як і тоді, так і сьогодні, відповідні посадові особи органів місцевої влади проводять «відповідну роботу» з кожним з учасників ініціативних груп, наводячи їм «переконливі» аргументи відмовитися від своїх підписів на користь проведення референдуму. Віце-спікер зазначив, що найактивнішими в цьому плані є чиновники Черкаської області, де щоденно місцева влада «обробляє» кожного підписанта.

«З одного боку це добре, оскільки це ще раз доводить, що наслідки референдум очевидні і влада всіляко хоче не допустити його проведення. Однак методи морального та організаційного тиску переходять всі межі дозволеного», - наголосив Томенко. Він закликав чиновників виконувати свої прямі обов’язки і захищати інтереси громадян, а не виконувати функції поліцаїв влади.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.