Незадоволення владою зростає

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 8.06.2011 11:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14249

Понад 60 відсотків українців вважають, що події в Україні розвиваються у неправильному напрямку.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Центром Разумкова. Провладні депутати скаржаться на невміння більшості населення терпіти труднощі, а опозиція запевняє, що зневіра громадян є результатом недостатніх економічних здобутків та намагань влади реанімувати радянську ідеологію.

Нинішня влада практично нічим не відрізняється від попередньої, саме на такі висновки наштовхують результати соціологічного дослідження, зауважив у коментарі для Радіо Свобода заступник генерального директора Центру Разумкова Валерій Чалий.

«Тільки 15,2 відсотка опитаних говорять про те, що події розвиваються у правильному напрямку. Можливо, це і є , приблизно, та група людей, які підтримують чинну владу. Під час приходу до влади Віктора Януковича і Партії регіонів рівень довіри був дуже високий. Така ж ситуація була і після приходу до влади Віктора Ющенка, але нині швидкість, з якою громадяни України втрачають довіру, навіть, перевищує той період», – наголосив він.

Хто казав, що буде легко? Мойсей 40 років водив пустелею – Бондик

У Партії регіонів заявляють, що події в Україні розвиваються саме в тому напрямку, який потрібен. Труднощі є тимчасовими, а от з боку населення мало б бути більше розуміння та терпіння, відзначив депутат від цієї політичної сили Валерій Бондик.

«Є правда, є кривда, а є статистика, – каже він. – Є покращення життя, в економічному сенсі, є прориви на міжнародних теренах. А те, що є певні труднощі, вони завжди є, тому що йдуть реформи. Так, важко! Але хто казав, що буде легко? Мойсей 40 років водив пустелею. Перехідний період – це найважче. Тому такі цифри – багато незадоволених».

За яку б справу влада не взялася – трусить усю країну – В’язівський

Українці не можуть погодитися із намаганнями знову переписати історію, героїзацією сталінізму та нав’язуванням червоних прапорів, відзначив у розмові з Радіо Свобода депутат від НУНС Володимир В’язівський. Утім велике значення має й рівень життя громадян, зауважив депутат.

«Багаті у нас в країні стають багатшими, а бідні біднішими. Здебільшого соціальний аспект пов’язаний з тим, що люди не поділяють позицію влади, бо нині за яку б справу влада не взялася – трусить усю країну тільки заради того, щоб олігархи отримали кошти», – каже В’язівський.

Частка респондентів, які вважають, що нинішня влада гірша, ніж попередня, становить понад 30 відсотків, а тих, хто вважає навпаки – менше 19 відсотків, йдеться у повідомленні Центру Разумкова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.