Тарас Чорновіл вимагає допиту Пукача у справі про вбивство батька

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.06.2011 12:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14252

Син екс-лідера Народного руху України Тарас Чорновіл заявив, що у справі про загибель його батька В’ячеслава Чорновола слід допитати екс-генерала МВС Олексія Пукача.

"У мене є підстави вважати, що до окремих епізодів вбивства причетний Олексій Пукач. Я написав до Генпрокуратури спеціальне звернення, щоб його допитали", - сказав Чорновіл в інтерв'ю виданню Газета по-українськи.

Відповідаючи на запитання, чим може допомогти ексгумація тіла колишнього лідера НРУ, Тарас Чорновіл зазначив, що поки у політичного керівництва держави є воля розслідувати цю справу.

"Але може бути варіант, як зі справою Гонгадзе - пошуміли, допитали Кучму, а потім все пішло, як вода в пісок", - сказав він.

Зокрема, Чорновіл зазначив, що не будуть розбиратися з касетою Євгена Марчука.

"На ній людина, яку він особисто знає, розповідає, як вбивали Чорновола. Потім він сказав, що ця касета зникла. Депутати Володимир Олійник і Григорій Омельченко під присягою підтвердили, що її бачили", - додав він.

Відповідаючи на запитання, хто міг бути замовником вбивства В'ячеслава Чорновола, його син сказав, що досі не має прямої відповіді.

Нагадаємо, син екс-лідера НРУ, депутат Верховної Ради Тарас Чорновіл (позафракційний) вважає аморальними дії органів прокуратури з проведення ексгумації тіла його батька без повідомлення його рідних.

2 червня прокуратура передала тіло В'ячеслава Чорновола в експертну установу для дослідження.

При цьому прокуратура зазначала, що отримала письмовий дозвіл близьких родичів екс-лідера НРУ.

Прокуратура вважає, що в результаті повторної комісійної судово-медичної експертизи буде можливо встановити причину смерті Чорновола.

Чорновіл загинув в автокатастрофі у березні 1999 року неподалік від Києва, його поховали на центральній алеї Нового Байкового Кладовища в Києві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.