Європа переходить на споживання сонячної енергії на залізниці

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.06.2011 04:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14265

У Європі 7 червня запущено перший потяг на сонячній енергії. Перший “зелений” потяг курсує за маршрутом Париж – Амстердам.

Електрика для потяга генерується сонячними батареями, розташованими на 3,6-кілометровому тунелі навколо залізничних колій на півночі Бельгії. 16 000 батарей, загальною площею 50 тисяч квадратних метрів, виробляють 3,3 тисячі мегават електроенергії на годину. Вартість проекту становила 15,6 мільйона євро.

Виробництво електрики на місці дозволяє заощадити на доставці енергії і уникнути втрат під час її транспортуванні, зазначає керівник компанії Enfinity Стівен де Толенер (Steven De Tollenaere). Компанія сподівається в майбутньому побудувати аналогічні проекти в США та інших країнах, повідомляє Lenta.ru.

Компанію Enfinity було засновано 2005 року в Бельгії. Вона займається розробкою і впровадженням проектів з використання відновлюваних джерел енергії - вітряної та сонячної енергії - в Європі, США, Азії і ПАР.

Зазначимо, що прагнення перейти на сонячну енергію в Європі викликане енергетичною кризою, пов'язаною із закриттям АЕС через їхню шкідливість для довкілля.

Електрика для потяга генерується сонячними батареями, розташованими на 3,6-кілометровому тунелі навколо залізничних колій на півночі Бельгії



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.