У Польщі шоковані книгою Табачника, що “палає ненавистю до власної країни”

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.06.2011 04:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14266

В Україні існує дві історичні пам’яті - на Сході і на Заході - і це як не можна краще підтверджує міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

Табачник “сказився від ненависті до українського народу”

Таку думку висловив відомий громадський діяч, шеф-редактор найбільш впливового польського видання Gazeta Wyborcza Адам Міхнік.

Про це він сказав під час відеоконференції, організованої Інститутом світової політики.

"Я визнаю, що говорити про поділ України на Західну і Східну можна досить умовно, проте не можна заперечувати, що на Заході і на Сході по-різному сприймають історичне минуле. Взяти, приміром, книгу українського міністра освіти Дмитра Табачника, яку я купив у Москві. Що можна подумати про Україну як державу, якщо міністр діючого уряду може собі дозволити написати книгу, що палає ненавистю до власної країни", - підкреслив Міхнік.

За його словами, якщо б автором даної роботи був поляк, то можна було б припустити, що він "сказився від ненависті до українського народу".

Спілкуючись з українськими експертами та журналістами, Адам Міхнік зауважив, що Польща й надалі продовжить підтримувати Україну.

"Сильна Україна відповідає національним інтересам Польщі", - переконаний він.

Як повідомлялося, у травні в Києво-Могилянській академії презентували книгу про Табачника під назвою “Час дешевого клоуна”.

Табачник - головний герой багатьох демотиваторів



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.