Несподіване прозріння. Навіть регіонали побачили очевидне

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 9.06.2011 10:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14269

Нардеп Лук’янов заявив, що Росія тисне на Україну, примушуючи до вступу в Митний союз.

Депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов вважає, що пропозиції Росії, про входження України в Митний союз, або об'єднання українського "Нафтогазу" з російським "Газпромом", як єдиного шляху отримання дешевшого газу - цей тиск на Україну, і підкреслив, що дуже не задоволений позицією російської сторони в переговорах прем'єр-міністрів.

"Безумовно, я вважаю ці пропозиції тиском на Україну, і я вважаю неприпустимим такий формат переговорів", - заявив він. Лук'янов додав, що після переговорів між російським і українським прем'єром, він змінив свою позицію по Митному союзу, який Україні нав'язує Росія.

"До переговорів в такому форматі, я особисто був прибічником Митного союзу, тому що я розумію, що з економічної точки зору, ми отримували від Митного союзу значно більше, ніж від іншої пропозиції. Але після того, як я побачив, які тяжкі умови пред'являються Україні в ситуації переговорів відносно рівня цін на газ, у мене з'явилися сумніви, що це не треба робити", - додав Лук'янов.

Як повідомлялося раніше, 7 червня у Москві відбулися газові переговори прем'єр-міністра Миколи Азарова з російським колегою Володимиром Путіним, на яких Росія підтвердили намір суворо дотримуватися чинних газових угод, у тому числі за цінами постачання газу.

Зі свого боку міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко висунув російській стороні ультиматум і запропонував два варіанти вирішення газової проблеми.

Бойко запропонував Росії переглянути угоду і понизити ціну газу або почати транспортувати середньоазіатський газ через територію Росії в Україну, інакше Україна підніме вартість транзиту палива по своїй території.

Нагадаємо, що ціна імпортного природного газу, що постачається російським "Газпромом" "Нафтогазу України" у другому кварталі збільшилася до 295,6 доларів за тисячу кубометрів. У третьому кварталі вона виросте до 350 дол. і в четвертому - 400 дол. за тисячу "кубів".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.