Бойко похвалився, що через 5-7 років Україна матиме сланцевий газ

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.06.2011 13:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14274

Міністр палива та енергетики України Юрій Бойко заявив, що Україна планує через 5-7 років почати видобуток сланцевого газу.

"Ми уважно вивчаємо досвід Америки в цій технічній революції. Ми намагаємося пройти цей шлях швидше, ніж в Америці - там знадобилося 20 років на реалізацію проекту. Я думаю, що у нас піде на це не більше 5-7 років", - сказав міністр , виступаючи на Міжнародному економічному форумі (World Economic Forum) у Відні 8 червня.

Як повідомив міністр, "ми вже розпочали цей процес, видали першу ліцензію, підготували аукціони... Американські компанії вже підписали угоди з нашими національними компаніями, щоб почати цю роботу".

За його словами, зараз будуються різні газопроводи і нафтопроводи з Каспійського басейну до Європи.

"Що важливо для Європи? Для Європи важливі не тільки нові шляхи доставки газу, але і диверсифікація ресурсної бази. Ось чому при виборі Набукко або Південного потоку, я вважаю, Європа повинна розуміти, що Набукко - це нова ресурсна база, в той же час Південний потік - це та ж база, яка існує на сьогодні", - розповів Бойко.

Крім того, він зазначив: "Ось чому ми вважаємо, що необхідно запропонувати нашим російським партнерам брати участь в реконструкції нашої системи ... це потрібно зробити в найближчі місяці".

За його словами, експерти із США вважають, що ситуація зі сланцевим газом в Україні ще привабливіша, ніж у США, але реальна ситуація буде зрозумілою до середини 2012 року".

Також міністр нагадав, що Україна зараз активно веде переговори з провідними світовими енергетичним компаніями, які мають досвід розробки родовищ та видобутку сланцевого газу.

Нагадаємо, запаси сланцевого газу в Україні, за оцінками Національного агентства з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів, можуть скласти до 32 трлн кубометрів.

Як повідомлялося раніше, Великобританія готується почати видобуток сланцевого газу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.