Путін шантажує Азарова надуманими проблемами

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 9.06.2011 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14275

Припущення Путіна про навалу європейських товарів у Росію у разі створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС є таким, що не відповідає дісності.

Заява прем'єр-міністра Російської Федерації Володимира Путіна про те, що нікого насильно "затягувати" в Митний союз не можна, але Росія при цьому буде захищати інтереси своїх виробників від "чутливих" товарів українського виробництва в разі вступу України до зони вільної торгівлі з Євросоюзом, є своєрідною формою шантажу, до якої вже не вперше вдається російська сторона.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.

Разом з тим, на переконання експерта, побоювання Росії щодо негативних економічних наслідків для російської економіки через вільну торгівлю між Україною та ЄС є цілком надуманими.

"Режим вільної торгівлі буде стосуватись виключно відносин України та ЄС, і зовсім не Росії. Товари з Євросоюзу, які потраплятимуть на український ринок згідно угоди про вільну торгівлю, не можуть реекспортуватись у Росію", - зазначив Сушко.

За його словами, якщо європейські продукти будуть потрапляти на російський ринок, це буде виключно проблемою митниці Російської Федерації.

"Вона не повинна буде їх пропускати. Тому тут немає жодної економічної загрози. Це виключно надумані проблеми, які приховують насправді політичну суть цього питання", - наголосив експерт.

Нагадаємо, під час зустрічі прем'єр-міністрів України та Росії у Москві Путін зазначив, що актуальним є питання входження України в зону вільної торгівлі з ЄС. При цьому російський прем'єр-міністр уявив ситуацію, коли європейці обмежать доступ на свій ринок будь-яких "чутливих" товарів українського виробництва, а Україна, навпаки, у відповідності з домовленостями змушена буде для європейських товарів свій ринок відкрити.

"Ми що повинні будемо робити? Ми повинні будемо забезпечити захист зовнішніх кордонів Митного союзу від проникнення на наш ринок таких товарів, яким діватися буде нікуди", - сказав Путін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.