Литвин не має претензій до ЗМІ, але, про всяк випадок, до них позивається

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 10.06.2011 12:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14285

Голова Верховної Ради не має претензій до ЗМІ у своєму громадському позові проти екс-майора держохорони Миколи Мельниченко, хоча вони і виступають співвідповідачами.

Про це заявили на прес-конференції адвокати Литвина у цій справі Олександра Прокопець та Сергій Мостовенко.

Прокопець нагадала, що захист Литвина був змушений залучити до судового розгляду у справі про захист честі та гідності низку ЗМІ.

Це було зроблено, щоб дотриматися процедури, за якою в разі визнання недостовірною інформації Мельниченка, вона має бути спростована тими самим ЗМІ і в той же спосіб, як і була розповсюджена.

За словами адвокатів, вони вибрали останні публікації заяв Мельниченка з найбільшою кількість обвинувачень на адресу Литвина.

"Наш довіритель не має жодних претензій до ЗМІ", - сказала Прокопець.

Співвідповідачами по справі виступають УНІАН, газета та інтернет-видання "Сегодня, інтернет-видання "Оглядч".

Прокопець також нагадала, що Мельниченко ухиляється від виконання попереднього рішення суду 2006 року, яким він був зобов'язаний спростувати низку своїх заяв, який суд визнав недостовірними.

За її словами, захист Литвина не звертався до органів прокуратури щодо порушення справи проти Мельниченка за невиконання рішення суду. Разом із тим, було подано другий цивільний позов, слухання по якому зараз триває.

Нагадаємо, що до заяв, які вимагає спростувати Литвин, належить звинувачення Мельниченка про те, що Литвин мав "особисті мотиви на побутовому рівні, щоб ненавидіти Гонгадзе".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.