Чиї інтереси захищає пенсійна реформа Азарова-Тігіпка?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.06.2011 13:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14287

Латати «чорні діри» в Пенсійному фонді влада олігархії, яка себе і без того комфортно почуває, явно не бажає зі своїх «кровно зароблених».

Про це заявив народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Роман Забзалюк, повідомила прес-служба партії.

Він зазначив, що 31 травня уряд Азарова повторно вніс до Верховної Ради проект Закону «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», який раніше був «помпезно відкликаний нібито для «доопрацювання».

«При цьому спікери від партії влади заявляли, що лідер їхньої політсили на цей раз точно «почув кожного в країні» і віддав вказівку зробити його, закон, ще більш комфортним для громадян і, в першу чергу, для пенсіонерів», - сказав Роман Забзалюк.

«Тим не менше, документ повернувся в Раду практично в тій же редакції, за винятком перестановки ком та редагування орфографії. Загальна ж мета документу - вкрай несприятлива для громадян: це і збільшення пенсійного віку для жінок, і повна дискримінація військовослужбовців, і драконівський підхід до трудового стажу для нарахування пенсій, і відсутність реальних механізмів підвищення пенсій для простих громадян», - наголосив він.

Крім того, зазначив Забзалюк, урядовим законом передбачено збільшення відрахувань до пенсійних фондів.

«І це все при тому, що соціальні відрахування від доходів у нашій країні і без того складають 43%, натомість у Франції - 17%, а в США - 23%», - додав він.

«Також зовсім не покращується становище більше п'яти мільйонів наших співгромадян, які нині отримують пенсії нижче за тисячу гривень», - сказав народний депутат.

Роман Забзалюк нагадав, що фракція «БЮТ-Батьківщина» у Верховній Раді вносила більше двохсот поправок до даного законопроекту уряду Януковича-Азарова, націлених на реальний захист пенсіонерів та недопущення в цих умовах підняття пенсійного віку, але жодна з них не була підтримана провладною більшістю.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.