Невизнана в США пятикутна зірка

Автор/джерело -  © Українська служба Бі-Бі-Сі



Дата публiкацiї - 14.11.2006 21:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1429

У Сполучених Штатах почали розглядати судовий позов проти відмови уряду дозволити язичникам вікканам зображувати на могильних пам’ятниках на військових кладовищах їхній п’ятикутний символ.

П'ятикутна зірка є важливим символом для Вікканів

Американські збройні сили дозволяють карбувати на надгробках знаки тридцяти восьми релігій, включно з порівняно маловідомими, такими як реформований Суфізм.

Однак, символ Вікки і досі є забороненим попри те, що в американській армії служить більше півтори тисячі її послідовників.

Релігія Вікка, послідовники якої вважають, що вона має дохристиянське європейське коріння, зосереджена на поклонінні природі та застосуванні природних засобів для лікування хвороб.

Кореспондент Бі-Бі-Сі з релігійних питань каже, що 1800 службовців американських збройних сил вважають себе вікканами.

Вікка - це різновид язичества, поширеного у Європі ще до Християнства, і яке американські військові власті визнають релігією.

Офіційно на пам’ятниках на військових кладовищах дозволяють зображувати християнський хрест, єврейську зірку Давида та знаки тридцяти шести інших релігій.

Тим не менше, символ Вікки, - п’ятикутна зірка всередині кола, досі на надгробках не дозволявся.

Рорберта Стюарт, чоловік якої Патрик загинув у бойових діях в Афганістані минулого року, заявила, що її позбавили конституційного права на вільне віросповідання і свободи слова, і висловила сподівання, що її судовий позов допоможе в майбутньому вірним інших відгалужень язичества.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.