Гриценко зрозумів, що гаранта армія не цікавить

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 13.06.2011 16:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14294

Голова Комітету ВР із питань нацбезпеки та оборони Анатолій Гриценко вважає кращою рекламою української військової техніки оснащення нею власної армії.

Про це повідомила прес-служба Гриценка.

Він зазначив, що проекти, які були підготовлені попереднім урядом і дозволили б відновити втрачені позиції в ОПК, не реалізуються. Зокрема, не фінансується створення багатофункціонального ракетного комплексу «Сапсан» і вітчизняного корабля класу «Корвет».

«Як голова профільного Комітету я чотири рази докладав про це у письмовій формі, звертав увагу Президента на те, що оборонний комплекс вмирає», - повідомив Гриценко.

«Чи то ці листи до Президента не доходять, чи то ці питання його не цікавлять. І ось я зі здивуванням почув, як Віктор Федорович (Президент України Віктор Янукович – УНІАН), перебуваючи в Миколаєві, зробив для себе відкриття: виявляється, проект «Корвет» не фінансується!».

Гриценко підкреслив, що відновлення оборонно-промислового комплексу важливе як для армії, так і для нарощування експортного потенціалу.

«Коли ми рекламуємо свої зразки озброєнь, перше питання, яке ставлять представники інших держав, звучить так: якщо ваша техніка така класна, чому ви не купуєте її для власної армії? І відповісти нічого. Тому поставки в армію нових зразків вітчизняного озброєння – це найефективніша й найуспішніша реклама для того, щоб купували й інші армії. Ось цим потрібно займатися Президенту», - вважає Гриценко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.