Італійці проти касти “недоторканних” у владі

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 13.06.2011 21:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14296

Більшість італійців на референдумі проголосували за скасування законопроекту, що дає членам уряду імунітет перед судом.

За попередніми результатами проведеного 12-13 червня референдуму, близько 90% італійців, які взяли участь у голосуванні, виступили за скасування цього закону. Як вважається, він був створений для того, щоб захистити прем'єр-міністра Сильвіо Берлусконі від кримінального переслідування.

Явка на референдумі склала 57% - таким чином, в Італії вперше за останні 16 років було досягнуто кворуму і референдум було визнано таким, що відбувся.

На думку експертів, високий відсоток голосів за скасування закону викликало те, що уряд раніше закликав своїх прихильників не ходити на голосування.

Окрім питання про імунітет, на референдум також були винесені закони про зняття заборони на будівництво АЕС в Італії і про приватизацію галузі водопостачання. Ці ініціативи підтримувалися урядом Берлусконі, але італійці, які прийшли на референдум, їх відхилили.

Вже після оголошення попередніх результатів референдуму Берлусконі визнав свою поразку і пообіцяв, що уряд врахує думку італійців.

Лідер опозиційної Демократичної партії П'єр Луїджі Берсані закликав Берлусконі піти у відставку.

Наразі щодо Берлусконі розслідується кілька кримінальних справ. Найбільш гучна з них стосується зв'язку 75-річного прем'єр-міністра і неповнолітньої танцівниці з Марокко на прізвисько Рубі.

Прокуратура Мілана обвинувачує Берлусконі в тому, що він 13 разів вступав у сексуальний зв'язок з Рубі, коли їй ще не виповнилося 18 років, і платив їй за це гроші. А потім спробував приховати цей зв'язок, перевищивши при цьому посадові повноваження.

Крім того, передбачається, що Берлусконі заплатив за секс ще 32 жінкам впродовж тільки двох місяців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.