Спадкоємці Берії. Макіївський “терорист” стверджує, що зізнання з нього вибили

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 14.06.2011 09:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14297

Макіївський «террріст» Дмитро Онуфрак, якого звинувачують у підготовці та організації вибухів в Макіївці 20 січня, заявив, що свідчення щодо вибухів з нього вибили силою

Аудитор Онуфрак розповів у суді, що бере на себе провину в нападі на таксиста (ст. 15 і 115 КК - покарання аж до довічного) і розбої (ч. 4 ст. 187 КК - від 8 до 15 років), але стверджує, що провину за вибухи узяв на себе під фізичним і психологічним тиском правоохоронців.

За його словами, його допитували вночі - били по нирках і хребту, після чого він мочився кров´ю, також погрожували згвалтувати його дружину, вбити маму, вколоти йому шприц з ВІЛ-інфекцією. «Схему бомби мені намалювали в СБУ. І змусили кілька разів перемальовувати по пам´яті. За помилки били, і я цю схему запам´ятав», - розповів він, пише газета «Сегодня».

Водночас Онуфрак зізнався, що розклеював листівки з погрозами нових вибухів і вимогою до влади про викуп в 4 млн євро. Він повідомив, що його попросив це зробити за 200 грн. незнайомий чоловік, який підійшов до нього на вулиці 19 січня. Правда, перед тим як наклеїти конверт, Дмитро прочитав на ньому три слова: «По сьогоднішнім вибухам». Але конверт все-таки наклеїв, бо нібито «злякався незнайомого чоловіка».

Другий обвинувачений, студент-програміст Антон Волошин взяв на себе терор.«Антон зізнався, що разом з Онуфраком скоїли теракт, тобто повністю визнав провину за ст. 258 «Тероризм» (від 7 до 12 років покарання), - розповіло виданню джерело.

За словами заступника директора АСПМ «Вейс-Україна» Івана Степових, не виключено, що Онуфрака та Волошина примусили взяти на себе статті, пов´язані з тероризмом. «Слідчі змусили, але з Онуфраком, швидше за все, перегнули палицю. Хлопець просто не витримав психологічно - коли з людиною поводяться як з сміттям, людина починає протестувати. Слідчі СБУ, які в цій справі виявили вкрай низьку кваліфікацію, адже і з матір´ю Онуфрак так поводились - просто принижували її людську гідність. А так не можна - зараз не 90-ті», - говорить Степових.

Як повідомлялося раніше, підсудний Дмитро Онуфрак проходить за статтею «замах на вбивство з корисливою метою». Вона передбачає 10 до 15 років ув´язнення або довічне ув´язнення. Також він проходить за статтею «тероризм» - від 7 до 12 років.

Також нагадаємо, рано вранці 20 січня в Макіївці сталося 2 вибухи, на відстані 600 м один від одного: перший - в центрі міста в районі адмінбудинку ДП «Макіїввугілля», другий - в районі торгового центру «Голден Плаза». Жертв і постраждалих немає. Зловмисники нібито вимагали від відомих в Макіївці людей 4,2 млн євро.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.