Затримано підозрюваних у скоєнні вибухів в супермаркетах Харкова

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 26.04.2006 11:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=143

Сьогодні вночі у Харкові під час проведення спільної операції співробітниками Служби безпеки України і працівниками кримінального розшуку Управління МВС в області затримано осіб, яких підозрюють у скоєнні вибухів у супермаркетах міста.

У Харкові вночі затримано підозрюваних у скоєнні вибухів у супермаркетах. Про це повідомили у Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України.

Харківські терористи просили гроші на політику

Їх затримано під час спільної операції СБУ і кримінального розшуку Управління МВС, повідомили у Департаменті зв’язків з громадськістю МВС.

Як повідомив начальник УМВС у Харківській області Ігор Репешко, вибухи в супермаркетах Харкова були здійснені з метою вимагання грошей у власників магазинів.

Обоє зловмисників - молоді люди. Раніше вони відсилали листи власникам супермаркетів через інтернет з погрозами і з вимогами виплатити по 150 тис. доларів.

Вибухи повинні були продемонструвати серйозність їхніх намірів.

За його словами, затримані у цій справі харків’яни у ході допитів зізналися в тому, що, використовуючи політичну ситуацію, направили через мережу інтернет відповідні листи керівникам харківських супермаркетів.

Зміст листів буквально такий: "Необхідно профінансувати політичну організацію у сумі 50 тисяч доларів та свою політичну силу".

У своїх листах вони повідомляли, що гроші потрібно перераховувати на рахунки банків та банківські картки. "Вибухами передбачалося наносити фінансовий збиток, і до вибухів вони планували телефонувати за 30 хвилин", - сказав Репешко.

На прес-конференції було повідомлено, що кримінальну справу порушено за статтею 296 Кримінального Кодексу України (хуліганство), але не виключено, що ця стаття може бути перекваліфікована на іншу.

Як повідомлялося раніше, внаслідок вибухів, які сталися 22 квітня в харківських супермаркетах "Сільпо" і "ЮСІ" в житловому масиві Олексіївка, постраждало 14 осіб, зокрема дворічна дитина. Всі потерпілі були доставлені в лікарню з травмами середнього і легкого ступеня тяжкості, у деяких - струс мозку.

Охоронець "Сільпо" і одна з відвідувачок магазину перебувають у відділенні реанімації у важкому стані.

В обох магазинах вибухом пошкоджені ячейки камер зберіганя, меблі та обладнання, розбите скло.

Згідно з повідомленням центру зв’язків з громадскістю Управління МВС у Харківській області, вибухи пролунали майже одночасно: в супермаркеті місцевої торгівельної мережі "ЮСІ" за проспектом Людвіга Свободи, 30 об 11:40 і в супермаркеті мережі "Сільпо" за проспектом Перемоги, 64 об 11:48


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.