Своя рука - владика. Найбідніші громадяни вирішать проблеми влади

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 14.06.2011 14:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14304

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не виключає, що цього тижня Верховна Рада може розглянути законопроект щодо пенсійної реформи.

Про це він заявив сьогодні під час брифінгу.

За словами Єфремова, уряд тривалий час відпрацьовував цей законопроект.

«Залишаються на сьогодні ще питання по даному законопроекту. Ми сподіваємося, що сьогодні протягом дня спільно з урядом, керівниками фракцій будуть відпрацьовані ці питання. І якщо вдасться досягнути компромісу, то він буде розглянутий», - сказав Єфремов.

За його словами, потрібно чітко розуміти, що кожен пенсіонер виграє від цієї реформи.

Зокрема, зазначив Єфремов, це стосується питання, чи буде підвищений мінімальний розмір пенсії, щодо пенсійного забезпечення військовослужбовців, а також щодо максимального розміру пенсій.

Єфремов нагадав, що законопроектом пропонується обмежити максимальний розмір пенсії десятьма прожитковими мінімумами. Однак, додав народний депутат, якщо це застосовувати до вже існуючих максимальних пенсій, то це буде антиконституційно і Президент змушений буде заветувати цей закон.

«В залежності від того, коли ми отримаємо відповіді на ці запитання, тоді депутатський корпус і буде готовий включити цей законопроект до порядку денного… Можливе його включення навіть завтра, якщо сьогодні будуть отримані відповіді на ці питання», - додав він.

Від “Аратти”: ми уважно прочитали урядовий законопроект так званої пенсійної реформи. І у зв'язку з цим, вельми здивовані думкою пана Єфремова щодо підвищення пенсійного забезпечення громадян. Скоріше навпаки, на наше переконання, зазначена законодавча ініціатива уряду робить конституційну гарантію про право на гідну старість пустопорожньою декларацію.

З іншого боку, з законопроекту очевидно, що й надалі збуде збережена система номенклатурно-розподільчого пенсійного забезпечення, за якої саме посада у системі номенклатури гарантуватиме не тільки право на безкарне розкрадання суспільного багатства, а й гарантовану чималу пенсію. За рахунок більшості громадян, які, відпрацювавши життя на "еліту". Біомаса буде й надалі приречена за життя на злидні та гарантовану напівголодну старість.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.