У ЄС вимагають виконання резолюції по правах людини в Україні

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 15.06.2011 10:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14311

У Європейській комісії очікують від української влади вирішення порушених у резолюцію Європейського парламенту проблем.

Так прокоментували в Європейській комісії резолюцію, проголосовану минулого тижня в Європейському парламенті "Україна: справа Тимошенко та інших членів колишнього уряду".

"Ми, звичайно, ретельно розглянемо резолюцію Європарламенту і чекаємо обговорення з українською владою того, як вони вирішать проблеми і моменти, порушені в резолюції", - повідомляє джерело в Єврокомісії.

При цьому в комісії нагадали, що не так давно прес-секретар верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Єврокомісії Кетрін Ештон висловив офіційну позицію у справі Тимошенко.

Відповідаючи на питання, як резолюція зможе вплинути на переговори щодо Угоди про асоціацію між Києвом і Брюсселем, зокрема, і на двосторонні відносини Україна-ЄС у цілому, в ЄК підкреслили, що Брюссель "зберігає намір завершити переговори протягом цього року".

"Угода встановить етап у відносинах ЄС і Україною, надаючи важливі механізми для активізації взаємодії з найважливіших політичних і економічних реформ", - уточнили в Єврокомісії.

"У той же час, ми зробили кроки, аби гарантувати, що повага прав людини та основних свобод є найважливішими елементами угоди і, отже, по цих цінностей не буде ніяких компромісів", - наполягають в комісії.

Крім того, в Єврокомісії зазначили, що продовжать "виражати стурбованість і підкреслювати українській владі необхідність поважати права людини та верховенства права, включаючи справедливі, неупереджені та незалежні юридичні процеси, які є умовою досягнення політичної асоціації".

"Ми також будемо зміцнювати нашу довгострокову прихильність справі підтримки реформ в Україні, в тому числі в галузі верховенства права і зміцнення судової системи", - уточнили в комісії.

"Крім того, ми хотіли б наголосити на необхідності для України проведення всеосяжного і прозорого процесу виборів і конституційної реформи", - вважають в Єврокомісії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.