Хроніки дерибану. Куди зникають профспілкові санаторії?

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 15.06.2011 13:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14319

Голова Федерації профспілок України, народний депутат від Партії регіонів Василь Хара віддав найкращу частину корпусів санаторію “Ясна поляна” своєму колезі та однопартійцю Ігорю Шкірі.

Нардеп Михайло Волинець виступаэ перед учасниками Податкового Майдану

Про це повідомив народний депутат від БЮТ Михайло Волинець.

За словами "бютівця", деякі олігархи дуже хочуть отримати санаторну землю. Площа окремих санаторних комплексів складає від 10 до 50 гектарів землі в унікальних регіонах України.

"Наприклад, у Криму санаторій "Горний" має кілька десятків га землі... Або санаторій "Ясна поляна", що належав князю Голіцину, має більше двадцяти історичних пам'яток. Хара злив найкращу частину корпусів своєму колезі, однопартійцю Ігорю Шкірі", - зазначив Волинець.

Парламентарій розповів про схему заволодіння державними санаторіями.

"Схема така: за хабарі формується пакет інвестицій, в якому насправді тих інвестицій немає. Сам санаторій викреслює за свої кошти обрану будівлю, а по договору оформлюється, що це була чиясь інвестиція, і що ця інвестиція більше, ніж залишкова вартість цього корпусу. Він переходить у власність нібито інвестора. А далі увесь санаторій переходить в управління цього ж неправдивого вкладника", - уточнив нардеп.

Він наголосив, що санаторій "Марат", який належав Федерації профспілок, зараз теж належить Ігорю Шкірі.

"А "Ясна поляна" віддана у довгострокову оренду за маленькі гроші", - додав Волинець.

Політик нагадав, що СБУ вважає, що у Федерації профспілок майна було на 4 млрд.доларів.

"Насправді, за моїми підрахунками, - до 10 млрд. Адже не було враховано майно, яке належало облпрофрадам, центральним комітетам, окремим профспілкам і окремим профкомам. Це і спортивні майданчики, і басейни, і спортивні комплекси в обласних центрах", - підкреслив Волинець.

"Тепер ФПУ говорить, що в них майна залишилось на 200 млн.грн. А його було на 10 млрд.доларів. І це не враховуючи вартості землі, на якій розташовані ці об'єкти. Але ж не корпуси цінні - цінні земля і ліс", - резюмував "бютівець".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.