Тігіпко «прикупить» депутатів підвищеною пенсією

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 15.06.2011 14:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14320

Кабінет міністрів не буде наполягати на обмеженні розміру існуючих максимальних пенсій під час прийняття закону про пенсійну реформу.

Про це заявив віце-прем´єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко на прес-конференції у Києві в середу

«Якщо це стане перешкодою для того, щоб закон (про пенсійну реформу - ред.) приймався в цілому, я впевнений, що Кабінет міністрів буде готовий піти на компроміс для того, щоб така норма була вилучена між першим і другим читанням», - сказав Тігіпко.

Як повідомлялося раныше, 31 травня Кабмін вніс до Ради доопрацьований законопроект про пенсійну реформу. 14 червня Верховна Рада включила до порядку денного законопроект про пенсійну реформу, незважаючи на те, що комітет ВР у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів рекомендував повторно повернути його уряду на доопрацювання.

Лідер фракції ПР Олександр Єфремов заявив, що норма про обмеження максимальної пенсії десятьма мінімальними зарплатами, яка міститься в законопроекті, була внесена антиконституційним шляхом. А, отже, якщо ВР прийме цей закон, то Президент буде зобов´язаний ветувати його.

Радник Президента Ганна Герман заявила, що Президент Віктор Янукович налаштований на те, щоб знижувати рівень пенсій для колишніх чиновників.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.