З Януковичем судиться журналіст

Автор/джерело -  © Телекритика



Дата публiкацiї - 15.06.2011 14:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14321

Ініціатором судового позову проти Віктора Януковича, у якому вимагається скасувати указ № 313/2011 від 17 березня про призначення Дарки Чепак прес-секретарем Президента, є журналіст Юрій Свірко.

Пан Свірко нагадав, що написав відповідну позовну заяву ще 1 квітня. «Це був першоквітневий жарт. Але в кожному жарті лише частка жарту», - сказав він.

«Головна мета була привернути увагу Януковича до того, що робиться в Шевченківському суді міста Києва (там розглядаються справи про поновлення пана Свірка на роботі в газеті «Экономические известия». - ТК), до хабарів. Більша частина моєї позовної заяви стосується не Януковича і Чепак, а того, що відбувається в українських судах», - пояснив він мотиви позову.

«По-друге, я справді надіслав Януковичу заяву з проханням призначити мене прес-секретарем президента, коли ще "Дуся" (медіатаблоїд. - ТК) оголошувала конкурс. Я люблю жарти, чудово розумів, що мене не призначать прес-секретарем, але оскільки була вакансія, торік я надіслав заяву. Жодної відповіді я не отримав, хоча в Україні діє Кодекс законів про працю, де забороняється необґрунтована відмова в прийнятті на роботу», - додав пан Свірко.

У позові, зокрема, він просить суд заборонити Вікторові Януковичу вимовляти публічно словосполучення «судова реформа» до закінчення судового розгляду різних справ про поновлення Юрія Свірка на роботі. Також пан Свірко просить суд визнати необґрунтованою відмову в прийнятті його на роботу, стягнути з відповідача компенсацію моральної шкоди в сумі 100 тис. грн, стягнути середній заробіток прес-секретаря президента за час вимушеного прогулу з березня 2010 року по березень 2011 року, зобов'язати відповідача (Віктора Януковича) скасувати указ президента України № 313/2011 про призначення Дарки Чепак прес-секретарем і провести відкритий конкурс на цю посаду за участі позивача.

За словами Юрія Свірка, 19 травня Печерський районний суд міста Києва (суддя Вовк) закрив провадження у справі, оскільки, розгляд такої справи віднесено до юрисдикції адміністративного суду. Однак наступного дня Юрій Свірко оскаржив цю судову ухвалу, зараз справа перебуває в апеляційному суді, який ще не розпочав розгляд.

Як повідомлялося раніше, у Печерський суд міста Києва надійшов позов претендентів на посаду прес-секретаря Президента України Віктора Януковича, спрямований проти глави держави.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.