Янукович заплатив російськомовним журналістам за рекламу

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 16.06.2011 10:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14326

Президент Віктор Янукович посприяв підготовці Конгресу російськомовної преси у Києві, зокрема і фінансово.

Втім, скільки витратили грошей з держбюджету в Адміністрації Президента не кажуть

Щороку подібні конгреси Всесвітня асоціація російськомовної преси проводить у різних країнах. Торік російськомовні журналісти зустрічалися в Ізраїлі. До цього в Німеччині, Франції, Болгарії та інших країнах. В Україну російськомовні ЗМІ запросила керівник головного управління з гуманітарних питань адміністрації президента Ганна Герман, яка брала участь й у торішній зустрічі. Вона каже, що все це робиться задля «реклами України у світі».

«Сюди приїхало 300 журналістів. Це значить 300 разів десь, в якихось медіа пролунає слово Україна. Вони пишуть і мовлять на 200-мільйонну аудиторію. Це ж безкоштовна реклама», - прокоментувала Герман.

На запитання, чому влада з таким розмахом не підтримує україномовну пресу, Герман зауважила, що у світі ЗМІ, які пишуть і мовлять українською, дуже слабенькі. Якщо нова хвиля української діаспори у Португалії, Іспанії, Росії, Польщі зможе організуватися і заявити про себе, то тоді влада можливо і підтримає цей процес, але не втручатиметься, наголосила Герман.

Щодо ситуації на медіаринку України, де домінує засилля російськомовних видань вона відповіла. «Ситуація є яка є. Якщо є попит, то є пропозиція».

Як повідомлялося раніше, 15 червня вітчизняних і іноземних журналістів замкнули в залі президент-отеля «Київський» після виходу звідти Президента Віктора Януковича.

В Держкомтелерадіо заявили, що формат конгресу російськомовної преси не передбачав спілкування з Президентом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.