Пенсійна “реформа” Януковича порушує Конституцію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.06.2011 15:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14334

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявляє, що так звана пенсійна реформа, яку прагне запровадити Президент Віктор Янукович, порушує норми Конституції України у частині прав і свобод людей.

"Ця так звана пенсійна реформа, а я буду називати його пенсійним законом, порушує ключову статтю Конституції України, двадцять другу, там, де написано, що ніхто не має права приймати закони, які звужують права і свободи людей, їх соціальну захищеність і ті надбання, які вони вже мають. Тобто цим пенсійним законом порушується ключова стаття Конституції – двадцять друга", - заявила Тимошенко сьогодні на брифінгу у Верховній Раді України.

За її словами, у пакет пенсійних законопроектів, поданих на розгляд парламенту урядом Миколи Азарова, немає нічого спільного с поняттям реформування. "Помилково Президент країни Віктор Янукович цей закон називає пенсійною реформою. Але це не пенсійна реформа – це такі самі хаотичні непродумані дії, як і по судовій так званій реформі, як і по іншим нереформам", - констатувала вона.

Тимошенко нагадала, що півтора роки тому кандидат у президенти Віктор Янукович зробив виборцям багато обіцянок, які врешті-решт лишилися тільки словами. "Під час своєї президентської кампанії Янукович досить чітко обіцяв цілий рід збільшень: пенсій, заробітних плат, інвестицій, добробуту, валового внутрішнього продукту. Але з усіх збільшень, які він проголошував, він прийшов тільки до збільшення пенсійного віку, цін на все, що споживають люди, тарифів на житлово-комунальні послуги, корупції, лицемірства і цинізму", - перелічила вона.

"Після ухвалення цієї пенсійної реформи пенсіонери перейдуть на дворазове харчування – понеділок і п'ятниця. А весь інший час згадуватимуть Януковича, дивлячись на його програму", - додала Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.