NASA виявило невідому популяцію чорних дір

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 16.06.2011 16:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14336

Астрономи NASA, що працюють з рентгенівським телескопом Chandra, виявили популяцію молодих чорних дір, існування якої не передбачається сучасними теоріями еволюції Всесвіту.

Як повідомили в NASA, в рамках дослідження вчені спостерігали фіксований регіон неба протягом 6 тижнів. Скомбінувавши отримані дані з результатами оптичних спостережень Хаббла, астрономи виявили вкрай віддалені джерела рентгенівського випромінювання.

Вчені вважають, що джерелом цього випромінювання є процеси поглинання матерії надмасивними чорними дірами в центрах молодих галактик.

Екстраполіруючи зібрані дані на весь Всесвіт, вчені встановили, що в молодому Всесвіті (800-950 мільйонів років після Великого Вибуху) було близько 30 мільйонів таких чорних дір. Це на чотири порядки більше, ніж кількість квазарів у молодому Всесвіті і приблизно в сто разів більше, ніж передбачають сучасні теорії еволюції галактик.

За словами вчених, маси виявлених чорних дір менші за масу чорних дірок всередині квазарів приблизно в 1000 разів. Нові результати є підтвердженням того факту, що чорні діри в минулому росли набагато агресивніше, ніж вважалося раніше, причому разом зі своїми галактиками.

Нагадаємо, раніше російський вчений В'ячеслав Докучаєв припустив, що в центрі деяких чорних дір може існувати життя. У свою чергу вчені з американського Університету Вілланова висунули теорію про те, що представників позаземних цивілізацій, як і сліди їх існування, могли поглинути чорні діри. При цьому вони не виключають, що та ж доля чекає землян.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.