Дисконтна картка від «Молодих регіонів»: нова форма підкупу виборця?

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 17.06.2011 10:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14345

Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Молоді регіони» презентувала новий проект дисконтної картки на товари та послуги для членів своєї організації.

Власники такої картки зможуть не лише зi знижкою поїсти в різноманітних ресторанах, а й заправити дешевше авто або ж купити одяг відомих брендів.

В організації запевняють, що таким чином не збираються заманювати молодих виборців. Мовляв, «Молоді регіони» – не крило Партiї регiонiв, а окрема організація, хоча і не приховують, що члени партії її фінансують.

Тим часом експерти вже називають такі пропозицiї масовою корупцією. «Регіонали» не завойовують прихильність молоді ідеями та ефективною роботою, а просто відверто купують електорат.

Дисконтна картка «Молодих регіонів» дає своєму власникові цілу низку пільг у тих закладах сфери послуг та магазинах, які приєдналася до проекту.

Це і знижки в різноманітних ресторанах та барах або у мережі АЗС та мийках, зокрема, компанії «Лукойл». Також, за інформацією організації, власники картки можуть дешевше купувати одяг популярних брендів в мережі магазинів «ARGO» та менше сплачувати за номери у деяких готелях, вони отримують знижки в кінотеатрах, супермаркетах та аптеках.

Знижкове Ельдорадо лише для «молодих регіоналів»

Але до цього «знижкового раю» можуть отримати доступ лише члени Всеукраїнської громадської організації «Молоді регіони», розповідає Андрій Пінчук, народний депутат України, голова ВМГО «Молоді регіони». Ніяких особливих вимог до членів організації немає, запевняє депутат, окрім однієї.

«Членом «Молодих регіонів» не може бути людина, яка є членом партії, окрім Партії регіонів, але людина може бути безпартійною», – каже депутат.

Андрій Пінчук зауважує, що дисконтна програма не є дискримінаційною стосовно молоді, яка не є членом організації «Молоді регіони», а тим паче тих, хто не є членом Партії регіонів. Організація просто має на меті захистити і підтримати своїх.

Депутат зауважує, що проект не має нічого спільного з Партією регіонів. Тим не менше, Пінчук визнає, що «Молоді регіони» частково фінансуються членами Партії регіонів.

Тим часом народний депутат від НУ-НС Володимир Ар’єв висловив переконанння: там, де політику замішують на бізнесі, виникає корупція.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.