У Донецьку громадяни протестують проти дій фірми Януковича

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 17.06.2011 12:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14349

17 червня мешканці будинку № 48-А по вул. Університетській проводять пікет під стінами Донецького міськвиконкому проти будівництва елітної висотки в центрі Донецька. Вони зібрали гроші та іграшки для Олександра Януковича - сина голови держави Віктора Януковича.

Учасники акції просили журналістів "передати нашому Президенту, Гаранту нашому, щоб він урезонив свого нащадка".

"Або якщо він син Президента, то йому можна все абсолютно? А "где же то покращення нашого життя", яке обіцяла Партія регіонів і Президент, коли йшов на вибори", - обурені учасники акції протесту.

Учасники акції тримають в руках плакати: "Ганьба МАКО", "Поверніть нам двір", "Проти 24-поверхового монстра". Деякі з протестуючих прийшли до міської ради з дитячими іграшками в якості символів того, що через будівництво мешканці прилеглих будинків вже залишилися без дитячого майданчика. Крім того, учасники акції роздають копії звернення до мера і депутатів Донецької міської ради, які прибувають на сесію міськради.

Донеччани просять мера "заборонити будівельні роботи до остаточної розробки та узгодження проекту з усіма спеціалізованими службами, обмежити висоту будівлі висотою в 7-9 поверхів, відсунути контур котловану під паркінг на безпечну відстань від довколишніх будинків - не ближче 35-ти метрів.

Нагадаємо, корпорація МАКО, президентом якої є Олександр Янукович, розповсюдила інформацію про будівництво на місці готелю "Дружба" висотного будинку з житловими апартаментами, вбудованими нежитловими приміщеннями та паркінгами. Цим планам стали на заваді мешканці п'ятиповерхового будинку № 48-а по вул. Університетській, у яких, на їхню думку, новобудова відбирає прибудинкову територію, включаючи дитячу площадку.

8 червня поточного року стався конфлікт між мешканцями та невідомими молодими людьми спортивної статури, які силою очистили від протестуючих територію дитячого майданчика. Після цього майданчик негайно був огороджений парканом.

10 червня начальник інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Донецькій області Олег Курчин на прес-конференції заявив, що документація будівництва ще розробляється і інспекція не знає, який план забудови надасть МАКО.

Міський голова Донецька Олександр Лук'янченко, в свою чергу, заявив на прес-конференції 14 червня, що Корпорація "МАКО", яка заявила про намір побудувати 24-поверховий комплекс у Донецьку на місці колишнього готелю "Дружба", поспішила зі своєю заявою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.