ГПУ відмовила Тимошенко у побаченні з Януковичем у Страсбурзі

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 17.06.2011 14:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14351

Генпрокуратура підтвердила, що у п’ятницю завершила та передала до суду "газову" справу Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в коментарі генпрокурора Віктора Пшонки, розміщеному на сайті ГПУ.

"Сьогодні завершено та передано до суду кримінальну справу за обвинуваченням Юлії Тимошенко у перевищенні службових повноважень та прийнятті одно осібного рішення під час укладання газових угод", - заявив він.

"Хочу повідомити, що пані Тимошенко продовжує затягувати процес ознайомлення з матеріалами ще однієї кримінальної справи. Кінцевий термін ознайомлення з матеріалами справи визначений судом – 25 червня цього року", - нагадав Пшонка.

Він також наголосив, що рішення слідчого та наглядового прокурора про обмеження пересування Тимошенко є цілком законним.

"Генеральна прокуратура з великою повагою ставиться до міжнародних та громадських організацій, які спостерігають за ходом розслідування цієї справи. Я також розумію позицію Президента України, який виступає за зняття будь яких процесуальних обмежень щодо пересування пані Тимошенко та інших обвинувачених", - заявив він.

"Проте рішення слідчого та наглядового прокурора про обмеження пересування Тимошенко є цілком законним та обумовлено саме систематичним порушенням з її боку процесуальних норм", - наголосив Пшонка.

Раніше прес-служба БЮТ поширила повідомлення про те, що Тимошенко 22 червня о 14:30 у Страсбурзі має зустрітися з Президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи Мевлютом Чавушоглу.

"Це відбудеться у тому випадку, якщо Президент Віктор Янукович не буде перешкоджати її виїзду за кордон", - сказано у повідомленні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.