Янукович побажав Тимошенко довести свою невинуватість у суді

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.06.2011 16:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14355

Президент України Віктор Янукович вважає, що для українських політиків мають бути відкриті двері у світ, і бажає лідеру партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко довести свою невинуватість у суді, щоб мати можливість вільно пересуватись країнами світу.

Про це він сказав журналістам у Братиславі.

«Юлії Тимошенко я бажаю, щоб вона довела свою невинуватість у суді і могла й далі жити, працювати, займатись улюбленими справами», - сказав Президент.

Говорячи безпосередньо про можливість для Тимошенко поїхати до Страсбурга, Янукович зауважив, що він не прокурор і не приймає подібних рішень.

«Я неодноразово відповідав на це питання і зараз хочу повторити: я за те, щоб для українських політиків був відкритий світ і відчинені двері всюди», - сказав він.

Він зауважив, що їде наступного тижня у Страсбург на сесію ПАРЄ з метою прискорення євроінтеграційних прагнень України. «І на цьому шляху я запрошую до співпраці усіх своїх партнерів, у тому числі й опозицію. Я вважаю, що це стратегічні питання, які мають об’єднувати країну», - сказав Янукович.

Він також закликав усіх політиків працювати над реформою правоохоронних органів, зазначивши, що подібна робота наближатиме Україну до європейських стандартів.

За словами Януковича, необхідно завершити роботу над ухваленням Кримінально-процесуального кодексу, проект якого буде скоро направлено до Венеціанської комісії для отримання висновку.

Від “Аратти”: вочевидь, гарант вчергове показав свою високу правову культуру.

Взагалі, презумція винуватості існувала у більшовицьких трибуналах, "народних судах" сталінського-брежнєвського СРСР. У світі ж існує презумція невинуватості. І у крмінальному процесі обвинувачення має довести суду винуватість підсудного, при тому, всі обставини, які її чітко не доводять - трактуються судом на кристь невинуватості підсудного.

І оскільки, очевидно, гарант наших прав, як кажуть не в курсі, то виникає логічне питання: що ж можна очікувати від реформи криміналоьного права, розробку якої він очолює?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.