Дешевий газ без будь-яких поступок будь-кому

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 20.06.2011 10:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14358

Геологічне агентство США оцінює запаси сланцевого газу в Україні в 1,5-2,5 трильйона кубічних метрів.

Про це заявив заступник глави правління Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Вадим Чупрун.

"Ми знаємо висновок Геологічного агентства США - за їх підрахунками ми сьогодні маємо можливість видобутку 1,5 - 2,5 трильйона кубометрів сланцевого газу. Але це ще неточна цифра і вона буде рости", - сказав він.

"Сьогодні з тих країн, які мають колосальну потенційну можливість перспективи здобичі сланцевого газів, - це Угорщина, Польща і Україна. Україна відноситься до низки країн, які займають дуже обнадійливі перспективні місця по видобутку сланцевого газу", - підкреслив Чупрун.

Як повідомлялося, Державна служба геології і надр України оцінює запаси сланцевого газу в країні в 0,7 - 0,84 трильйона кубометрів.

Як повідомлялося, Україна планує через 5-7 років розпочати видобуток сланцевого газу. Про це заявив міністр палива та енергетики України Юрій Бойко, виступаючи на Міжнародному економічному форумі.

Україна цього року також почала переговори з трьома західними енергетичними гігантами - Exxon Mobil, Chevron і Shell - про пошуки сланцевого газу. Парламент зі свого боку прийняв законодавство, спрямоване на відкриття внутрішнього ринку природного газу для виробників сланцевого газу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.