Вчені попереджають: на Землі очікується найсильніша, за півтора століття, магнітна буря

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 21.06.2011 12:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14368

У найближчі 18 місяців на Землі очікується найсильніша за останні півтора століття магнітна буря, викликана масштабними спалахами на Сонці.

За прогнозами британських вчених, очікувана буря може вивести з ладу найважливіші системи життєзабезпечення Великобританії, зокрема лінії електропередачі та комп'ютерне обладнання.

У зв'язку з цим уряд Сполученого Королівства готується на основі спеціального закону про надзвичайні ситуації в разі необхідності відключати електрику на території всієї країни, щоб скоротити збитки від геомагнітної бурі.

Як зазначають фахівці, зараз Сонце увійшло в цикл підвищеної активності, який досягне свого піку в 2012 році.

За їхніми підрахунками, які були представлені британському уряду, майбутня магнітна буря щонайменше в п'ять разів перевершує за силою ту, в результаті якої в 1989 році в канадській провінції Квебек без електрики залишилися 6 мільйонів людей.

Нагадаємо, раніше експерти NASA прогнозували, що в 2012-2013 роках активність Сонця підвищиться настільки, що сильна магнітна буря призведе до нових техногенних катастроф. Але в наступні 20-30 років вона може різко знизитися, і призвести до повторення так званого "маундерівського мінімуму" - найтривалішого падіння сонячної активності з 1645 до 1715 рік, з яким пов'язують "малий льодовиковий період" в Європі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.