Опозиція вимагає від Януковича публічного суду над Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.06.2011 14:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14373

Опозиція вимагає від президента Віктора Януковича забезпечити неупереджений, справедливий судовий розгляду справи Юлії Тимошенко, а також пряму трансляцію судового засідання.

Відповідні вимоги містяться у листі-зверненні до Януковича, який підписали керівники парламентської фракції «БЮТ-Батьківщина», а також голови низки комітетів Верховної Ради, повідомив сьогодні на прес-конференції голова фракції «БЮТ-Батьківщина» Іван Кириленко.

У фракції нагадують, що у п’ятницю, 24 червня, у Печерському суді Києва розпочинається судовий процес над Юлією Тимошенко.

«Формально її «судитимуть» за те, що під час кризи виплатила пенсії - нібито за рахунок «екологічних» грошей. За те, що закупила автомобілі для сільської медицини, які вже врятували тисячі життів там, куди раніше медики не могли вчасно дістатися до своїх пацієнтів. «Судитимуть» за те, що під час загальноєвропейської газової кризи взяла на себе відповідальність і відновила газопостачання в Україну, врятувала людей від замерзання посеред лютої зими», - наголошується у зверенні.

«Ви, як Глава держави добре знаєте, що всі справи проти Тимошенко шиті білими нитками, що вони є надуманими від першої і до останньої літери», - йдеться у листі.

«Ми, народні депутати фракції «Блок Юлії Тимошенко – «Батьківщина», звертаємось до Вас, як Гаранта Конституції, що неодноразово наголошував: «що не уявляє собі Ю.Тимошенко у в’язниці»:

Перше. Вжити передбачених Вашими повноваженнями заходів щодо неупередженого і справедливого розгляду справи, публічності і гласності суду, допуску преси та громадськості на судове засідання. Для цього слід надати відповідне приміщення – наполягаємо на виділенні конференц-залу Українського дому в Києві.

Друге. Провести пряму трансляцію судового засідання на Першому національному телеканалі. Адже це непересічний суд, і справа має величезну суспільну вагу.

Третє. Зняти цензурну заборону на поширення на українських телеканалах висновків провідних міжнародних юридичної та аудиторської компаній, які стовідсотково переконливо довели необґрунтованість звинувачень на адресу Юлії Тимошенко у справах по Кіотському протоколу та по закупівлі машин для сільської медицини».

«Ми переконані, в цих умовах відкритий, гласний процес не залишить у жодного громадянина України жодних сумнівів щодо абсолютної невинності Тимошенко», - наголошують у «БЮТ-Батьківщині».

Депутати також нагадують Януковичу, що крім українського суду є Європейський суд, народний суд та Божий Суд.

«Фракція «БЮТ-Батьківщина» підтримує свого Лідера, високо цінує її боротьбу, а посилення репресивного тиску на Тимошенко ще сильніше згуртує нашу команду та народ у боротьбі за Україну та її краще майбутнє. Справедливість все одне переможе», - зазначається у зверненні.

Відкритий лист-звернення підписали від фракції «БЮТ-Батьківщина» - Голова фракції Іван Кириленко, Перший заступник голови фракції Андрій Кожем’якін.

Також листа підписали Голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Сергій Міщенко, Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Володимир Полохало, Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя Олена Шустік.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.