Тігіпко рекламує пенсійну реформу, як панацею від урядових боргів

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 22.06.2011 14:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14389

Зовнішній борг України сягнув 44% від ВВП.

Про це журналістам на брифінгу сказав віце-прем'єр-міністр соцполітики Сергій Тігіпко.

"За три роки при такому темпі країна буде вся в боргах. Ці борги ми зробили всього за три роки", - зазначив він.

На переконання Тігіпка, при такому стані економіки пенсійна реформа вкрай важлива.

"Її робитимуть не стільки на вимогу МВФ, скільки через внутрішні потреби України. Інакше буде як у Греції. Уряд там був надто добрим, підвищував соціальні виплати, незважаючи на нездатність економіки їх забезпечити. Тепер там скорочують працівників і зменшують пенсії. Ніхто не хоче їм допомагати — ні МВФ, ні Світовий банк. Кажуть, спочатку приведіть свої потреби до можливостей економіки. Після того ми вам допоможемо, щоб ви подолали прірву яку маєте", - розповів віце-прем'єр.

За словами Тігіпка, він відкритий до переглядання норми у Пенсійній реформі про великі пенсії. Проте зазначив, що реформа вже не є власністю уряду, а передана до парламенту.

"Якщо будуть якісь пропозиції як врегулювати пенсії високопосадовців, то я готовий. Ніякої честі мундира зберігати ми не будемо, бо питання стосується 13,6 млн пенсіонерів і їхніх перспектив", - додав чиновник.

Парламент України підтримав у першому читанні законопроект про пенсійну реформу. За урядовий варіант реформи проголосували в четвер 245 депутатів з 381, зареєстрованого у залі. За документ проголосували 187 депутатів фракції Партії регіонів, 13 - НУ-НС, 15 - групи "Реформи заради майбутнього", 20 - Народної партії та 10 позафракційних депутатів.

Від “Аратти”: отже, якщо ми правильно зрозуміли новітнього "архітектора реформ", саме українські громадяни, які все життя працювали на користь держави і суспільства, тепер, отримаши гарантоване Коституцією право, стали головним чинником зростання дефіциту бюджету.

Оригінальна, як на здоровий глузд, думка. Але, зовсім типова, як для типового представника команди проФФесіоналів. Бо не теба пояснювати нікому, що ті, хто керує владою - давно вже перебувають у віртуальному світі.

Якби було інакше - вони б побачили інші чинники, що спричиняють бюджетні проблеми: непомірні апетити чиновних казнокрадів, хворобливу пристрасть державних мужів до розкішних апартаментів, автівок, вертольотів. При тому, що аби побачити це - не варто наймати якихось іноземних дослідників: варто просто вийти на ганок будинку уряду і подивитися навкругию Або проїхатися по так званих "елітних" котеджних містечках, прочитати офіційний "Вісник державних закупівель" тощо.

І ті 2 млрд. грн., які уряд хоче "заощадити" на пенсіонерах - суто символічна сума у порівняні з тим, що можна було б повернути у скарбницю за допомогою простого питанні: звідки грошики, панове?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.