Дії офіційної Росії “дістали” навіть “регіоналів”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.06.2011 09:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14400

Позиція офіційної Росії по відношенню до українсько-російських відносин вже обурює навіть Партію регіонів.

У Партії регіонів обурені позицією Росії

Через позицію Росії неможливо поєднувати інтеграцію в Європейський Союз і збереження добрих відносин з РФ. Про це заявив народний депутат з фракції Партії регіонів у Верховній Раді Україні Олег Надоша, коментуючи українсько-російські відносини.

"Росія спекулює своїми монопольними можливостями на поставки газу. Це абсолютно жодним чином не сприяє інтеграції Росії та Україні", - підкреслив Надоша, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ .

За його словами, Росія веде жорстку політику, вимагаючи від України йти на поступки, але не йдучи ні на які переговори. "Переговори - це мистецтво компромісів. Якщо ми хочемо досягти успіху, то поступатися повинні обидві сторони - і наша, і російська. Але коли з нас вимагають певну ціну за газ, але за транзит хочуть платити менше - це не тема для розмови", - зазначив нардеп-"регіонал".

Крім того, відповідаючи на питання, чи можливо зберегти добросусідські відносини з Росією, інтегруючись в Європейський Союз, політик запевнив: "Виходячи з геополітичних намірів Росії - неможливо".

"Ми в будь-якому випадку входимо в конфлікт: Росії не цікаво бачити нас в Євросоюзі, а нам цікаво йти в Євросоюз, а потім вже домовлятися з Росією. Ми досить поступок зробили Росії. Один договір в 2009 році чого вартий. Це навіть не поступка була, а продаж країни. І тепер ми змушені вести важкі переговори, хоча Росія отримала вже більш ніж достатньо ", - зазначив Надоша.

Сестра Льовочкіна влаштувала росіянам скандал на ПАРЄ через нацистів

Партія регіонів не дала делегації Російської федерації у ПАРЄ включити Україну у доповідь про боротьбу з неонацизмом.

Про це "Українській правді" повідомили джерела в одному з комітетів ПАРЄ.

За словами джерела, у понеділок представники російської делегації зареєстрували тему доповіді з формулюванням "Про протидію проявам неонацизму та правого радикалізму".

Зокрема, в документі було посилання на річну доповідь Центру Симона Візенталя за 2011 рік, в якій згадуються деякі держави-члени Ради Європи, в яких нацистські військові злочинці досі не притягнуті до кримінальної відповідальності, а їх злочини не розслідуються з правових або ідеологічних мотивів.

Серед таких країн були зазначені Австрія, Литва, Латвія, Естонія та Україна.

Втім у понеділок на засіданні групи Європейських демократів між Юлією Льовочкіною та представником російської делегації Олександром Починком спалахнув скандал.

Під час перепалки Льовочкіна обвинуватила росіян у навмисному роздмухуванні питання боротьби з неонацизмом після подій у Львові 9 травня цього року.

За інформацією "Української правди", представниця української делегації пообіцяла зробити все можливе, щоб доповідь не була прийнята з таким формулюванням.

Сторони були примирені іншими членами групи Європейських демократів, а згодом дійшли домовленості, що росіяни викреслять із списку країн Україну.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.