Справа Гонгадзе. Пукача судитимуть таємно

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 23.06.2011 15:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14412

Печерський районний суд Києва призначив до розгляду по суті в закритому режимі кримінальну справу за обвинуваченням екс-генерала МВС України Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це журналістам повідомив адвокат матері вбитого журналіста Лесі Гонгадзе Андрій Федур, зауваживши, що відповідне рішення сьогодні ухвалив суддя Андрій Мельник.

«Суд ухвалив рішення про призначення справи до розгляду на 7 липня. Всі клопотання адвокатів, крім цивільного позову Мирослави Гонгадзе, відхилені. Всі слухання справи будуть у закритому режимі. Всі без виключення», - сказав адвокат.

За його словами, розгляд справи має розпочатися 7 липня о 10.00.

Вдова журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава Гонгадзе просить суд стягнути з екс-генерала МВС України Олексія Пукача 500 тис. грн. моральної шкоди.

Відповідний цивільний позов від її імені заявила під час сьогоднішнього засідання у справі Пукача адвокат Гонадзе Валентина Теличненко.

Коментуючи журналістам перебіг подій під час попереднього розгляду справи, Теличенко сказала, що «ми маємо абсолютно не вирішену історію з Кравченком (колишній міністр МВС України – УНІАН) через абсолютно неграмотне слідство - Кравченко залишився чи то з відкритою кримінальною справою, чи то з закритою кримінальної справою, тому що слідчі не надали відповідного подання. Я не уявляю, як суд буде це розглядати. Очевидно, це робиться для того, щоб не встановлювати роль Кравченка в цій справі».

За словами адвоката, їй також не зрозуміло, чому суд не відреагував на те, що Пукач наразі перебуває в так званому СІЗО СБУ, а не в Київському слідчому ізоляторі, де, зазвичай, мають утримуватися такі особи.

Звертаючи увагу на те, що суд вирішив проводити засідання у справі Пукача в закритому режимі, Теличенко припустила, що це робиться, напевно, для того, щоб не було видно порушень, які в чималій кількості були допущені слідчими під час досудового слідства.

У той же час Теличенко наголосила: «Я буду повертатися в судових засіданнях до питання відкритості процесу».

«Яка державна таємниця є у вбивстві журналіста, яка державна таємниця може бути в замовленні вбивства одним посадовцем іншому?», - поставила риторичне запитання Теличенко.

Разом з тим вона зазначила, що має намір приділити увагу під час судового слідства і питанню заволодіння Пукачем квартирою, яку він безкоштовно отримав свого часу від Київської міської адміністрації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.