Створено фотокамеру, що дозволяє коригувати фокус вже після зйомок: нечітких знімків більше не буде

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.06.2011 18:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14413

Стартап з Кремнієвої долини, компанія Lytro, випустила фотокамеру, яка повинна зробити якщо не революцію, то вже точно переворот в області непрофесійної фотографії і назавжди закрити тему головного “косяка” всіх фотографів-аматорів - коли знято начебто добре, але без фокусу і мутно.

31-річний Рен Нг (Ren Ng) впевнений, що його фотокамера зробить справжній переворот в фотографії

Нова фотокамера дозволяє скорегувати фокус вже після того, як знімок зроблений.

Під час перегляду фотографій з камери Lytro на комп'ютері можна легко перемикати фокус з заднього на середній або на передній план одним кліком.

Камера Lytro захоплює набагато більше світла під різними кутами, ніж звичайні фотоапарати. Це було досягнуто за допомогою спеціального сенсора - матриці мікролінз, чий принцип роботи еквівалентний використанню одночасно безлічі лінз, втиснутих в корпус одного фотоапарата, повідомляє "Руформатор".

Засновник і очільник Lytro, 31-річний Рен Нг (Ren Ng), виклав концепцію своєї технології на захисті кандидатської дисертації в Стенфордському університеті в 2006 році, відзначає The New York Times.

У тому ж році його робота виграла всесвітній конкурс на кращу докторську дисертацію в галузі комп'ютерних наук, яку провела Асоціація обчислювальної техніки (ACM). З тих пір доктор Нг намагається втілити свою ідею в реальний продукт і вивести його на ринок.

На проект уже пішло близько 50 млн. доларів. З самого початку вчений мріяв втиснути в один корпус 100 цифрових камер, і йому це, схоже, вдалося. Інвестори Lytro називають винахід проривом у фотографії.

По ідеї це повинно виливатися у величезні розміри файлів, проте засновник компанії стверджує, що файли будуть “важити” приблизно стільки ж, скільки середня цифрова фотографія. Вся обробка проводитиметься центральним процесором камери. А так як камера обладнана надто чутливими світловими сенсорами, то можна знімати в затемнених місцях навіть без спалаху.

Ціна камери поки не розголошується, але доктор Нг запевняє, що вона буде порівнянна з нинішніми моделями на ринку. Якщо кінцевий результат на пристроях виявиться таким же, як і на демонстраційних кадрах, $40-мільярдна індустрія фотокамер може відчутно похитнутися.

Щоб зрозуміти, як працює Lytro, треба клацнути мишкою (один раз) по тій частині фотографії, на яку ви хочете навести фокус. Подвійне клацання збільшує зображення.








 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.