У Європі стурбовані політичними мотивами суду над Тимошенко

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 24.06.2011 22:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14418

Європейський Союз стурбований можливим політичними мотивами процесу над екс-прем’єром Юлією Тимошенко.

Про це заявив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле після зустрічі із заступником глави партії "Батьківщина" Григорієм Немирею.

"Я запевнив Немирю, що я уважно спостерігаю за останніми тривожними подіями у справах проти Тимошенко та інших членів колишнього уряду Україна", - цитує єврокомісара прес-служба БЮТ.

"Я нагадав про стурбованість ЄС припущеннями про політичні мотиви, які стоять за цими справами. У своїх контактах з українською владою я повний рішучості робити акцент на необхідності забезпечити максимальну рівність, прозорість і справедливість у розслідуваннях, судових переслідуваннях і судових процесах", - заявив він.

Фюле уточнив, що "був радий тому, що Немиря ще раз підтвердив рішучу налаштованість політичної групи, яку він представляє, відігравати конструктивну роль у формуванні важливих реформ, необхідних для політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС".

"Зокрема, ми хотіли б завершити цього року переговори щодо угоди про асоціацію та глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі", - зазначив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.