Суддя Печерського суду готує подарунок Януковичу?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.06.2011 13:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14452

Печерський районний суд переніс засідання з розгляду по суті справи Юлії Тимошенко на понеділок, 4 липня.

Про це повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

"Суд постановив справу відкласти до 4 липня 2011 року до десятої години ранку. Засідання закрито", - заявив головуючий у засіданні суддя Родіон Кірєєв.

Тимошенко при цьому зазначила, що вона і її захист не отримали змогу ознайомитися з матеріалами кримінальної справи і з обвинувальним висновком. "Ознайомитися ми не змогли ані з кримінальною справою, ані тим паче з обвинувальним висновком, якого у нас немає. Саме тому нам потрібні три дні для того, щоб ознайомитися частково із матеріалами кримінальної справи і з обвинувальним висновком", - сказала вона.

Крім того, Тимошенко звернулася до суду з клопотанням про надання часу для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи. "Я думаю, що якщо ви неупереджено ставитеся до цього судового процесу і хочете, щоб ми як захист і я як людина, яку незаконно обвинувачують в неіснуючих злочинах, була підготовлена до процесу, я хотіла би, щоб ви нам дали не менше трьох тижнів, щоб ми мали можливість ознайомитися з матеріалами кримінальної справи, тому що ми не мали на це ані часу, ані можливості", - сказала Юля Тимошенко, звертаючись до суду.

Однак суддя Родіон Кірєєв це клопотання проігнорував.

Коментуючи перебіг сулу, захисник лідера партії "Батьківщина" Сергій Власенко вважає, що відкладення справи Тимошенко до 4 липня свідчить про бажання судді якомога скоріше завершити судовий розгляд.

"Суддя дуже і дуже поспішає, тому що, напевно, йому треба зробити подарунок на день народження президента", - заявив Власенко після закінчення судового засідання.

Захисник Тимошенко заявив, що призначення дати розгляду справи по суті на понеділок, 4 липня, є прямим порушенням законодавства.

"Відповідно до закону суддя не мав законного права призначати справу на понеділок, оскільки по закону суддя повинен був дати три дні – четвер, п’ятниця і субота – а відповідно до закону, якщо останній день припадає на вихідний день, то останнім днем вважається перший робочий день. Тобто останнім днем триденного строку по закону є понеділок, а вже на понеділок суддя призначив справу", - пояснив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.